ישראל עוקבת אחר מהלך שיקום חיל האוויר הסורי, לאחר שבמערכת הביטחון זיהו האצה בפעילות הסורית בתחום, כשנה ושמונה חודשים לאחר שצה"ל הכריז על השמדת חיל האוויר הסורי בעקבות קריסת משטר אסד.
בכאן חדשות דווח היום כי במסגרת המהלך הסורים מגייסים טייסים חדשים ומקיימים אימונים באמצעות מטוסי אימון ומסוקים. בנוסף, ביממה האחרונה נערך בצפון סוריה תרגיל ראשון בהשתתפות מטוסי קרב מסוג סוחוי.
השיקום מתבצע בתקופת שלטונו של הנשיא אחמד א-שרע, כאשר סוריה זוכה לתמיכה מטורקיה, סעודיה, רוסיה, צרפת ומדינות נוספות באזור. בישראל עוקבים אחר ההתפתחויות, בין היתר על רקע השיח סביב אפשרות להסכם ביטחוני עתידי בין ירושלים לדמשק.
במערכת הביטחון חוששים כי ההתבססות של גורמים זרים בסוריה, ובעיקר הנוכחות הטורקית, עלולה להשפיע על חופש הפעולה של חיל האוויר הישראלי בשמי המדינה.
אחד התרחישים שמדאיגים את גורמי הביטחון הוא הצבת מערכות הגנה אווירית טורקיות בשטח סוריה, מה שעלול להקשות על פעילות ישראלית באזור. גורם ביטחוני אמר: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות בסוריה, ומשתפים בחששות שלנו את ארצות הברית".