0%
כך זה יתבצע

ישראל ולבנון סיכמו: אלו המדינות שיאכפו את פירוק חיזבאללה

ישראל ולבנון גיבשו רשימה ראשונית של מדינות שיפקחו על פירוק חיזבאללה מנשקו, בהן בריטניה, איטליה, שווייץ ואינדונזיה • הכוחות עשויים לבדוק כפרים ובתים בדרום לבנון, אך שאלת סמכויותיהם וזהות הגוף המפקח טרם הוכרעה.

דודי סגל
אין תגובות
ישראל ולבנון סיכמו: אלו המדינות שיאכפו את פירוק חיזבאללה
צבא לבנון

ישראל ולבנון הגיעו להסכמה ראשונית על רשימת מדינות שמהן עשויים להגיע כוחות שיפקחו על תהליך פירוק חיזבאללה מנשקו בשטח לבנון. ברשימה נכללות בריטניה, איטליה, שווייץ ואינדונזיה.

לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, הרשימה גובשה בעקבות סבב השיחות שנערך בין ישראל ללבנון ברומא בשבוע שעבר. מקורות ששוחחו עם הסוכנות אמרו כי ייתכן שכוחות חמושים מהמדינות שייבחרו יוצבו בשטח לבנון.

מקור המעורה בפרטים אמר כי הדיונים נמצאים עדיין בשלבים מוקדמים, אך הוסיף כי קיימת "אופטימיות זהירה" בנוגע לאפשרות שהמהלך ייצא לפועל. במסגרת המנגנון המתגבש צפוי להיערך פיקוח בכפרים בדרום לבנון, במטרה לוודא כי האזור "נקי מנשק". שני מקורות מסרו לרויטרס כי ישראל דורשת שהבדיקות יכללו גם בתים פרטיים.

לפי גורמים נוספים, צבא לבנון יידרש לקבל צווי חיפוש כדי לבצע בדיקות בתוך בתים פרטיים בדרום המדינה, כחלק מההליך שנבחן במסגרת ההסכמות. סוגיה נוספת שטרם הוכרעה נוגעת למעמדם של הכוחות הזרים ולסמכות שתאפשר את הצבתם בלבנון. לפי המקורות, ממשלת לבנון תידרש להזמין אותם באופן רשמי למדינה.

עוד דווח כי ישראל וארצות הברית צפויות להתנגד להצבת כוח מטעם האו"ם, בעוד שבמדינות אירופה עלולה להישמע הסתייגות מפיקוח מטעם מועצת השלום של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. ההסכמות עדיין אינן סופיות, והדיונים על זהות המדינות, סמכויות הכוחות ואופן הפיקוח צפויים להימשך.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.