0%
היועמ"שית:

להכריע על ועדת חקירה רק לאחר הבחירות

גלי בהרב-מיארה מבהירה בתגובה לבג"ץ כי אי-הקמת ועדת חקירה ממלכתית לטבח 7 באוקטובר יצרה נזק ראייתי ופגעה בחקר האמת • לצד זאת קובעת היועצת המשפטית לממשלה כי לאור כללי תקופת הבחירות ראוי שההחלטה תתקבל על ידי הממשלה הבאה

דודי סגל
אין תגובות
להכריע על ועדת חקירה רק לאחר הבחירות
בית משפט העליון. צילום: חיים גולדברג/פלאש 90

עמדה מעודכנת של היועצת המשפטית לממשלה בסוגיית חקר אירועי השבעה באוקטובר: היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה שבה הבוקר (רביעי) והדגישה כי היה הכרח להקים ועדת חקירה ממלכתית לאירועי הטבח, וציינה כי התמשכות הזמן שחלף ללא הקמתה של הוועדה פוגע ביכולת להגיע לחקר האמת ואף גרם לנזק ראייתי של ממש.

עם זאת, במסגרת תגובה רשמית שהגישה לבית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ, ציינה בהרב-מיארה כי נוכח מכלול הנסיבות שבגינן טרם הוקם המנגנון הממלכתי ובהתחשב במגבלות ובכללים החלים בתקופת בחירות, הצעד הנכון יהיה להכריע בנושא זה רק לאחר שתושבע ותכונן הממשלה הבאה.

הדברים מגיעים לאחר שלפני כחודש וחצי עברה במליאת הכנסת בקריאה ראשונה הצעת החוק להקמת ועדת חקירה פוליטית, מהלך שמטרתו לכונן מנגנון בדיקה חלופי לוועדת החקירה הממלכתית אשר יורכב וימונה בידי נבחרי הציבור. החקיקה זכתה לתמיכתם של 59 חברי כנסת ללא מתנגדים, וזאת בעקבות חרם גורף שהטילו סיעות האופוזיציה על ההשתתפות בהצבעה. בדברי ההסבר שליוו את הצעת החוק צוין כי המניע לקידומה נובע מתוך "מחלוקת ציבורית בעניין זהות הגורם הממנה היום חברים לוועדת חקירה", כאשר מנסחי החוק הדגישו כי נציגיה של ועדת החקירה החלופית "ימונו בהסכמה רחבה בין נציגי העם ובדרך מאוזנת והוגנת".

הכתבה עניינה אותך?

50%
50%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.