נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע הלילה על החרפה משמעותית במדיניות האמריקנית והכרזה על עיצומים כלכליים נרחבים נגד איראן בהיקף חסר תקדים, לצד אזהרה גורפת כלפי כל מדינה שתעניק לה תמיכה כלכלית.בפוסט שפרסם ברשת החברתית Truth כתב הנשיא האמריקני: "איש לא נתן לרפובליקה האסלאמית של איראן הזדמנות גדולה יותר לעשות עסקה ממני. באופן טרגי, עבורם, הם נכשלו. לכן, היום אני מכריז על המבצע הכלכלי הקשה ביותר שננקט אי פעם נגד כל מדינה. זו תהיה לוחמה כלכלית ובידוד בקנה מידה חסר תקדים".
בדבריו התייחס טראמפ לפגיעה במערכי המשטר האיראני ואיים בהשלכות ישירות על מדינות וגופים שיסייעו לעקוף את המגבלות: "חיל הים שלהם איננו, חיל האוויר שלהם נהרס, מפעליהם הצבאיים הם כעת הריסות בלבד, המטבע שלהם חסר ערך, ומדינתם תלויה על חוט. היום אני גם מכריז שכל מדינה שתאפשר למוסדות הפיננסיים שלה, לעסקים, לשדות התעופה או לגופים ממשלתיים לספק כל סוג של חבל הצלה לאיראן – תתמודד בעצמה עם השלכות כלכליות קשות. הברחות נפט, העברות מזומנים, חברות קש – הכול צריך להיפסק עכשיו", הפציר, "אתם יודעים מי אתם".
"זה יהיה 'יום הפלישה הכלכלי', ואנחנו צריכים שכל בעלות בריתנו יעמדו לצד ארצות הברית של אמריקה כדי לבודד ולהביס את האיום האיראני. המטורפים האלה נמצאים עם סף קריסה, והצעדים ההיסטוריים האלה ישתקו אותם ואת יכולתם להפיץ טרור ברחבי העולם. לעולם לא יהיה להם נשק גרעיני", אמר טראמפ.