0%
לצד המתיחות הגוברת

ערוץ של מסרים חשאיים מול אנקרה

ברקע התקיפות האחרונות בסוריה: גורם ביטחוני מבהיר כי ישראל אינה מעוניינת בעימות ישיר עם טורקיה ומנהלת מולה ערוצי הידברות שקטים למניעת חיכוך, אך מזהיר כי תינקט פעולה צבאית כששיחות אלו נכשלות • בירושלים הציבו קווים אדומים נגד הכנסת טילי נ"מ, רחפנים ומערכות שיסכנו את חיל האוויר

דודי סגל
אין תגובות
ערוץ של מסרים חשאיים מול אנקרה
קרדיט: דו"צ

חרף גל התקיפות המיוחסות לחיל האוויר בסוריה והמתיחות הגוברת מול אנקרה, בירושלים מדגישים כי נשמרים ערוצי קשר ישירים עם ההנהגה הטורקית כדי למנוע התלקחות רחבה.

גורם במערכת הביטחון התייחס למצב ברשת ב' וציין כי "בישראל אין רצון להפוך את טורקיה לאויבת, וכי בין המדינות מתקיימים ערוצים חשאיים להעברת מסרים ולמניעת חיכוך", לצד אזהרה ברורה שלפיה "כאשר המסרים אינם מועילים – ישראל נאלצת לפעול".

עמדה זו מגיעה על רקע קווים אדומים נוקשים שהגדירה מערכת הביטחון ביחס להתבססות הטורקית בשטח סוריה, ובפרט מול כוונות להכניס מערכות הגנה אווירית, כלי טיס בלתי מאוישים וטילים שעלולים להגביל את חופש הפעולה האווירי של צה"ל באזור.

הפעילות המבצעית האחרונה המחישה את יישום המדיניות הזו הלכה למעשה, כאשר צה"ל פגע במבנים ובמסלולי נחיתה בשדה התעופה הצבאי א-דוהור שבצפון סוריה, טרם הגעתו של אמצעי הלחימה והציוד המדובר ליעדו.

באמצעות מהלך זה הועבר מסר ישיר גם למשטר בדמשק, לפיו ישראל אינה מתנגדת לתהליכי בניין הכוח של הצבא הסורי כשלעצמו, אך לא תסבול התהוות של איום ביטחוני חדש סמוך לגבולה. מנגד, באנקרה דחו את הטענות בדבר פגיעה באינטרסים שלהם באתר שהותקף, ומסרו בהודעה רשמית כי "שום משלחת צבאית טורקית לא שהתה בבסיס חיל האוויר הסורי לפני התקיפות הישראליות או במהלכן".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.