0%
בכיר מפלגת צבע שחור

הפגישה הסודית עם מוטי בבצ'יק

יעקב חיים מילר, מיוזמי מפלגת "צבע שחור" מצהיר בריאיון: "היעד שלנו הוא 4–5 מנדטים" ומציג את המאבק בגיוס כיעד היחיד של המפלגה • במקביל חושף מילר את הפגישה הסודית עם מוטי בבצ'יק והתכנית לפיצול באגודת ישראל שלא יצאה אל הפועל • מצהיר: "ברגע שנפתור את משבר הגיוס, אנחנו נחזיר את המנדט"

חיים גפן
אין תגובות
הפגישה הסודית עם מוטי בבצ'יק
יעקב חיים מילר

המפלגה החרדית החדשה "צבע שחור" מסמנת יעד שאפתני: ארבעה עד חמישה מנדטים, ומצהירה כי היא אינה מתכוונת לשרוף קולות למפלגות החרדיות – אלא להתמקד בנושא אחד בלבד: פתרון משבר הגיוס.

יעקב חיים מילר, מיוזמי המפלגה, שוחח עם אבי מוסקוב ואבי גדלוביץ' ברדיו 'קול ברמה' וחשף כי סקרים שבידיו מצביעים על תמיכה משמעותית במפלגה בקרב הציבור החרדי. "הסקר הכי גרוע שלנו, של רפי סמית, העניק לנו נתון לפיו 22% מהציבור החרדי יתמוך במפלגה. עם זאת, יש לנו סקר נוסף ש-24% מהציבור החרדי אמרו בהחלט שיתמכו בנו."

מילר סיפר כי מאחורי המפלגה עומדים דמויות בולטות בציבור החרדי, בהם עשרות ראשי כוללים וראשי ישיבות, וכי בהמשך צפוי להתפרסם מכתב תמיכה רחב יותר. במקביל, הוא אישר כי מתקיימים מגעים עם קהילות וציבורים נוספים.

כשנשאל על מו"מ עם קהילות נוספות, הבהיר מילר נחרצות: "אצלנו לא יכול להיות משא ומתן, כי אנחנו מעבר לנושא של הגיוס, לא מטפלים בשום דבר אחר. לא בהוזלת הדיור ולא ביוקר המחיה, כל הדברים האלה, אנחנו משאירים לחברי כנסת החרדים. אנחנו מפלגה שבאנו לטפל אך ורק בנושא הגיוס."

לדבריו, המפלגה רוצה להחזיק בכוח פוליטי שיאלץ כל ממשלה עתידית לתת מענה לסוגיית הגיוס. "ברגע שנצליח לפתור את בעיית הגיוס, אנחנו מחזירים את המנדט. זו לא עוד מפלגה שלישית שקמה, שכל אחד יש לו סיבה למה הוא קם. אנחנו לא הקמנו מפלגה חרדית שלישית. אנחנו מסיימים את בעיית הגיוס, מחזירים את המנדט."

בריאיון לקול ברמה מילר נשאל על פגישה שנערכה לפני כמה שבועות עם מוטי בבצ'יק, בכיר עסקני חסידות גור. מילר הכחיש שהפגישה הייתה מתוחה וטען כי המטרה הייתה לבחון אפשרות שחסידות גור תצטרף למהלך. "לא הייתה שום פגישה מתוחה. אין ספק שעמדת חסידות גור מתאימה בדיוק לעמדה שצבע שחור רוצה."

לדבריו, בבצ'יק כלל לא ידע מראש על מטרת הפגישה: "הוא לא ניהל משא ומתן, הוא הגיע לפגישה, הוא לא ידע אפילו מה הפגישה. הוא הופתע לדעת מה הפגישה, והוא ענה שם…"

ואז חשף מילר את ההצעה שעלתה בפגישה, לדבריו. "הוא אומר, תבואו אליי, תיתנו לי את המנדט השמיני, כי חסידות ויז'ניץ הולכת איתי, כדי שאני אוכל להתפלג מדגל התורה, ואז אהיה לפחות שתי אצבעות."

מילר אף הודה כי מבחינתו מדובר בטענה שיש בה היגיון: "הוא צודק בטענה". לדבריו, הרעיון היה להגיע לכנסת באמצעות המנדט השמיני, ולאחר מכן לבצע מהלך פוליטי של התפלגות ובלוק טכני. אלא שהמהלך לא יצא לפועל.

מילר הסביר כי חלק מהמצביעים הפוטנציאליים של "צבע שחור" אינם יכולים להצביע ליהדות התורה, ולכן מבחינתו יש צורך במסגרת עצמאית. בסיום הדברים הוא אף הציב את הקו האידאולוגי המשותף, לדבריו, בין חסידות גור למפלגה החדשה: "אין ספק ששיטת האדמו״ר היא גור, הוא אחד לאחד לשיטה של צבע שחור."

מילר דחה בתוקף את הטענה כי מטרת המפלגה היא לפגוע בכוחן של ש"ס ויהדות התורה. "אני רוצה למחות על זה. לא ייתכן שראשי כוללים חשובים, הסכימו לשים את שמם בשביל מטרה לשרוף קולות. אני מוחה נמרצות. אנחנו בעזרת השם עובדים קשה, ואנחנו נגיע לארבעה, חמישה מנדטים".

הכתבה עניינה אותך?

58%
42%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.