0%
מעל בימת האו"ם

טראמפ: "החלטה גדולה לפניי – מאמין שנגיע לעסקה עם איראן"

הנשיא טראמפ הקדיש את נאומו בעצרת האו"ם למלחמה באיראן, איים על המשטר בטהרן והבהיר כי לא יאפשר לה להשיג נשק גרעיני • הנשיא האמריקני תקף גם את בית הדין בהאג והציג את האפשרות לעסקה מול איראן לצד איום בהחרפת המערכה

דודי סגל
אין תגובות
טראמפ: "החלטה גדולה לפניי - מאמין שנגיע לעסקה עם איראן"
צילום רשמי של הבית הלבן מאת אייב מקנט

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ נשא היום (שלישי) את נאומו בעצרת הכללית של האו"ם בניו יורק, כאשר במרכז דבריו עמדה המערכה מול איראן והחלטתו לצאת למלחמה במטרה למנוע ממנה להשיג נשק גרעיני. בנאום, פתח טראמפ בהצגת הישגי כהונתו והדגיש את תפיסתו שלפיה ארצות הברית נמצאת בעמדה חזקה יותר בזירה הבינלאומית.

בהתייחסו לאיראן אמר טראמפ: "אנחנו פותרים שנים של בעיות שלא נפתרו, ואין דוגמה טובה יותר מממנת הטרור מספר 1 בעולם – איראן". לדבריו: "איראן היו הבריון של המזרח התיכון, אבל הם כבר לא בריון. לעולם לא אאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני. מיד עם כניסתי לתפקיד שנה שעברה פתחתי במשא ומתן עם איראן שכלל הצעה לשיתוף פעולה כלכלי מלא בתמורה לוויתור על תוכנית הגרעין שלהם והסיוע לטרור – אבל הם סירבו. זו הייתה טעות גדולה".

טראמפ התייחס גם ליכולת הטילים האיראנית ואמר: "איראן יצרה טיל שאפשר להם לפגוע באירופה". הוא הוסיף: "המטרה שלהם הייתה להשלים את המרוץ המטורף שלהם לנשק גרעיני מאחורי ההגנה של הטילים הבליסטיים".

בהמשך הציג הנשיא האמריקני את הישגי המערכה כפי שהוא רואה אותם, וטען כי יכולת ייצור הטילים של איראן כמעט הושמדה, כלכלתה נפגעה קשות וכי ספינות איראניות הוטבעו. טראמפ התייחס גם למצר הורמוז וטען כי יותר נפט עובר בו כעת מאשר בכל נקודת זמן אחרת מאז תחילת המלחמה, וכן כי עשרות ספינות עוברות במצר.

בהמשך הציב טראמפ אפשרות לעסקה לצד איום בהמשך המערכה: "יש לי החלטה גדולה לקבל. האם עסקה תושג עם איראן שתאפשר להם לשגשג יותר מכול אי-פעם, או שאני אשמיד את הרפובליקה האיסלאמית ואעשה זאת במהירות. האם אני אעיף אותם לגיהינום?. אני מאמין שנגיע לעסקה מיד אחרי בחירות האמצע. הם מחכים לראות מה יהיו התוצאות".

טראמפ הבהיר כי הבחירות בארצות הברית לא ישפיעו על החלטותיו בנוגע לאיראן, וחזר על התחייבותו שלא לאפשר לטהרן להשיג נשק גרעיני. הדברים התקבלו במחיאות כפיים באולם.

בנוסף, תקף טראמפ גם את בית הדין הבינלאומי בהאג ואמר: "הם אנשים מרושעים. קורא לכל המדינות לפרוש מהמוסד הסורר הזה. לא אאפשר להם לשפוט חיילים אמריקנים או כל אחד אחר".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.