0%
עדויות מהמטוס

הדרמה בשחקים: המטוס צלל, הטייסים נאבקו והישראלים התערבו

מטוס פליי דובאי מדובאי לישראל נחת נחיתת חירום בסעודיה לאחר אירוע אלים בתא הטייס ואות חשש לחטיפה • נוסעת סיפרה: "ראינו כמויות של דם" ו"הרגשנו שאנחנו עומדים להתרסק" • מטוסי קרב הוזנקו, נתניהו כינס התייעצות והנוסעים צפויים לשוב לישראל במטוס חלופי

דודי סגל
תגובה אחת
הדרמה בשחקים: המטוס צלל, הטייסים נאבקו והישראלים התערבו
טיסת פליי דובאי. צילום: X

רגעי אימה עברו הבוקר על 174 נוסעי טיסת פליי דובאי מדובאי לנתב"ג, ובהם 27 ילדים, לאחר שהמטוס שידר אות מצוקה המעיד על חטיפה, ביצע סיבוב לאחור והחל לאבד גובה. מטוסי קרב ישראליים הוזנקו לאוויר, והמטוס נחת לבסוף נחיתת חירום בטאבוק שבסעודיה.

עדויות ראשונות מהמטוס חושפות תמונה דרמטית במיוחד. מרים, נוסעת שהייתה על הטיסה, סיפרה ל-i24NEWS: ״שמענו צרחות במטוס. לאחר מכן פתחו את תא הטייס, ראינו כמויות של דם, ומישהו דקר את הטייס עם אולר. הרגשנו שאנחנו עומדים להתרסק, צרחתי 'שמע ישראל'. היו פה רופא ואחות שנתנו טיפול ראשוני לטייס. הישראלים ניטרלו את הדוקר ביחד עם הצוות שהיה, נחתנו נחיתת חירום. היו גם רגעים שחשבנו שאנחנו לא יוצאים מזה בחיים."

לפי החשד שנבדק, אחד הטייסים ניסה להשתלט על המטוס ואף לרסק אותו, מתוך מטרה לפגוע בעצמו, כאשר במהלך האירוע התפתחה אלימות בתא הטייס, וטייס המשנה נאבק בטייס שעשה זאת. על פי דיווחים הראשוניים של גורמי הביטחון והחברה נמסר כי מדובר בקטטה בין שני הטייסים, וכי אות המצוקה הופעל בעקבות אירוע האלימות. נסיבות האירוע המדויקות עדיין נבדקות.

הדרמה החלה לאחר שהמטוס, שהמריא מדובאי בשעה 7:05 והיה בדרכו לנתב"ג, שידר תחילה קוד 7700, המצביע על מצב חירום, ובהמשך קוד 7500, המשמש לדיווח על חטיפת מטוס. במקביל הוא הסתובב לאחור, הנמיך גובה וחזר לתוך המרחב האווירי של סעודיה.

בישראל התייחסו לאירוע בתחילה כאיום ביטחוני אפשרי. ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ כינסו התייעצות ביטחונית דחופה, ומטוסי קרב של חיל האוויר הוזנקו בעקבות אות המצוקה. בהמשך נמסר מגורמי הביטחון כי אין מידע ודאי על חטיפה וכי הטייס הוא שהפעיל את אות המצוקה.

לאחר הנחיתה בטאבוק התברר כי כלל הנוסעים בטוחים. דובר צה"ל מסר לאחר הנחיתה: "בהמשך לדיווחים, הרמטכ"ל קיים בדקות האחרונות הערכת מצב עם מפקד חיל האוויר, ר׳ אמ"ץ, ר' אמ"ן ומפקדים נוספים". במקביל התקיימו הערכות מצב בגופי הביטחון השונים.

לשכת ראש הממשלה מסרה כי בעקבות החשש לאירוע תעופתי, ראש הממשלה נתניהו קיים התייעצויות בנושא ועקב אחר ההתפתחויות. "האירוע בשליטה, וכעת מופעלים כל האמצעים על מנת להשיב את הנוסעים הישראלים בבטחה לישראל."

בחברת פליי דובאי הודיעו כי מטוס חלופי יישלח מדובאי לסעודיה, יאסוף את הנוסעים הישראלים מטאבוק וימשיך איתם לישראל. לפי העדכון שנמסר, טיסת החזרה צפויה לצאת בעוד כשעה וחצי.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.