0%
פסק דין מחמיר

מאסר לבוזזי ציוד מיד לאחר ה-7 באוקטובר

בית משפט השלום שלח לשבע שנות מאסר את רם שאהין, שגנב מערכות הגברה של איש הסאונד שנרצח כשהציל פצועים • שותפו דניאל חסון נידון ל-40 חודשי מאסר • השופט: "בחרו לפגוע בכבוד המת ובקדושת האדם"

דוד חדד
אין תגובות
מאסר לבוזזי ציוד מיד לאחר ה-7 באוקטובר
קיבוץ רעים אחרי הטבח. צילום: יוסי זמיר/פלאש 90

בית משפט השלום בבאר שבע גזר היום שבע שנות מאסר בפועל על רם שאהין, שהורשע בגניבה בנסיבות מחמירות ובקבלת דבר במרמה, לאחר שגנב ציוד הגברה שנותר בשטח מסיבת הנובה לאחר מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר. על דניאל חסון, שהודה במסגרת הסדר טיעון והורשע בניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גזר בית המשפט 40 חודשי מאסר בפועל. עונשו של סאן לוסיאן תבל, שהודה במסגרת הסדר טיעון והורשע בסיוע לגניבה, ייגזר במועד מאוחר יותר.

בגזר הדין עמד שופט בית משפט השלום אמיר דורון על החומרה המיוחדת שבביצוע המעשים בימים שלאחר מתקפת 7 באוקטובר. בית המשפט ציין כי מתן ליאור ז"ל, איש הגברה שעבד במסיבת הנובה, נשאר במקום כדי לסייע בחילוץ פצועים ונהרג. עוד ציין כי בשעה שדם הקורבנות עוד היה בשטח והעם כולו היה שרוי באבל, בחרו הנאשמים, כל אחד בחלקו, לפגוע בכבוד המת ובקדושת האדם, ובמעשיהם הציבו מכשול בפני רשויות החוק והאכיפה בעת שאלה עסקו בהצלת חיים.

במסגרת ההכרעה השיפוטית, הדגיש בית המשפט את עומק השקרים והמניפולציות שבהם השתמשו הנאשמים על מנת לחדור לשטח הצבאי הסגור; בעניינו של שאהין קבע בית המשפט כי הוא ניצל ביודעין את שעת המשבר ודחה את טענתו כי פעל מתוך רצון לסייע. בית המשפט עמד על כך ששאהין הציג מצגי שווא בפני חיילים וחוקרת משטרה, שבאמצעותם הצליח להיכנס לשטח ואף להכניס ולהוציא ממנו משאית ובה הציוד שנגנב. עוד התייחס בית המשפט לכך ששאהין הגיע לבית משפחתו של מתן ליאור ז"ל במהלך ימי האבל, בשעה שהציוד שנגנב נמצא בידיו.

פרטי הפרשה המזעזעת נפרסו בהרחבה בהליך המשפטי; על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד תהילה נידם מפרקליטות מחוז דרום שתי מערכות הגברה, השייכות לחברה שבה היה מתן ליאור ז"ל שותף, נותרו בשטח המסיבה לאחר מתקפת הטרור. כיומיים לאחר האירועים יצרו הנאשמים קשר עם נהג משאית וביקשו ממנו להגיע לאזור ולהעמיס אחת ממערכות ההגברה, וכן גנרטור שהיה במקום. במקביל נסעו שאהין וחסון לאזור המסיבה, תוך שהציגו מצג שווא שלפיו הגיעו לאסוף ציוד של חבר שנעדר. בעקבות תנועת הגנרטור הופעלה התראת איתוראן, והמשטרה עצרה את נהג המשאית ותפסה את הציוד. בהמשך פנה שאהין למשטרה והציג עצמו בכזב כשותפו של מתן ליאור ז"ל, ובכך הביא לשחרור המשאית והמערכת.

התעוזה הפלילית של השניים לא נעצרה גם לאחר שנתפסו לראשונה; בהמשך חזרו שאהין וחסון לאזור המסיבה במטרה לקחת את מערכת ההגברה השנייה, וגם הפעם הציג שאהין מצג שלפיו הגיע לאסוף ציוד. לאחר שנחשפה גניבת המערכת הראשונה, התחייב שאהין בפני שותפו של מתן ליאור ז"ל להשיבה, אך עשה זאת רק לאחר פנייה למשטרה.

לצד עונשי המאסר הממושכים מאחורי סורג ובריח, השית בית המשפט על הנאשמים סנקציות כספיות כבדות ופיצויים למשפחה השכולה ולשותף שנפגע; על שאהין נגזרו בנוסף 12 חודשי מאסר על תנאי, קנס בסך 60 אלף ש"ח ופיצויים בסך 75 אלף ש"ח למשפחתו של מתן ליאור ז"ל ו-25 אלף ש"ח לאמיתי נחום. על חסון נגזרו בנוסף מאסרים על תנאי, קנס בסך 30 אלף ש"ח ופיצויים בסך 40 אלף ש"ח למשפחתו של מתן ליאור ז"ל ו-15 אלף ש"ח לאמיתי נחום.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.