בפעילות מבצעית משותפת של צה"ל ושירות הביטחון הכללי, חוסל בשבוע שעבר במרחב ח'אן יונס שבדרום רצועת עזה המחבל השאם גמאל מחמד אבו גלאלה, ששימש כמפקד מחלקת נוח'בה בזרוע הצבאית של ארגון הטרור חמאס.
על פי הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ, המחבל שחוסל מהאוויר היה ממובילי הפשיטה האכזרית למוצב כיסופים ולקח חלק פעיל בחטיפת אזרחים וחיילים ישראלים במהלך טבח ה-7 באוקטובר.
לאורך כל ימי הלחימה וגם בתקופה האחרונה הוסיף אבו גלאלה לקדם באופן פעיל מתווי טרור שונים נגד כוחות הביטחון ואזרחי ישראל. במקביל, פעל המחבל לשיקום היכולות הצבאיות של ארגון הטרור חמאס תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש, עד לחיסולו הממוקד שנועד להסיר את האיום המיידי שהיווה.
במערכת הביטחון מבהירים כי כוחות הביטחון בפיקוד הדרום נותרים פרוסים במרחב בהתאם להסכם, וימשיכו לפעול בנחישות להסרת כל איום מיידי על אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל.