מועצת יש״ע השיקה חמ״ל מידע חדש שירכז דיווחים, תיעודים ונתונים מיהודה ושומרון, במטרה להציג לציבור ולתקשורת בישראל ובעולם תמונת מצב עדכנית מהשטח. המיזם, שנקרא JSR – Judea and Samaria Situation Room, יפעל בעברית ובאנגלית ויתמקד גם בהתמודדות עם הפצת מידע כוזב וקמפיינים נגד ההתיישבות ומדינת ישראל.
לפי מועצת יש״ע, החמ״ל החדש יחובר למוקדי הביטחון ברשויות המקומיות, לחוואים ולגורמים נוספים בשטח. הוא יתבסס על מערכות טכנולוגיות לאיסוף ולניטור מידע, ויפיק תמונת מצב שוטפת על המתרחש באזור, לרבות אירועים והתפתחויות ברחוב הערבי וברשות הפלסטינית. לצד העדכונים, יועברו לכלי התקשורת גם סקירות ומחקרי עומק.
ראש המועצה האזורית בנימין ויו״ר מועצת יש״ע, ישראל גנץ, אמר עם השקת המיזם: "השקענו את מיטב היכולות, הטכנולוגיות ואנשי המקצוע כדי להקים את מה שהיה חסר כאן במשך שנים, העיניים של יהודה ושומרון. מקור מידע אחד שמחובר ישירות לשטח ומביא את התמונה האמיתית של מה שקורה כאן".
גנץ הוסיף: "מול תעשיית השקרים והפייק ניוז שמנסה להפוך עלילות לעובדות, אנחנו מציבים עובדות, תיעודים ואמת. לא נשאיר יותר את הזירה למי שמבקש להשחיר את ההתיישבות ואת מדינת ישראל".
ממלא מקום מנכ״ל מועצת יש״ע, חגי תם, אמר כי החמ״ל נועד לרכז תחת קורת גג אחת את הגורמים הרלוונטיים בשטח ולהנגיש מידע מהימן ועדכני. לדבריו, המהלך נועד לשנות את אופן העברת המידע מיהודה ושומרון לציבור בישראל ובעולם.