0%
כמו פיקוד העורף

עם התראות 'צבע שחור': שוטרים צבאיים פורצים להיכלי הישיבות

סרטון בחירות של מפלגת "צבע שחור" ממחיש את תרחיש הקיצון שממנו היא מזהירה: פשיטות, מעצרים ואכיפה חסרת תקדים נגד תלמידי הישיבות • הסרטון מדמה התרעות ירי בכל רחבי הארץ ומתריע מפני תרחיש אימים

חיים גפן
אין תגובות
עם התראות 'צבע שחור': שוטרים צבאיים פורצים להיכלי הישיבות

קול האזעקה מפלח את היכלי התורה. ניידות מקיפות את הישיבות, שוטרים צבאיים פורצים פנימה והבחורים נלקחים בזה אחר זה. זה אמנם רק תרחיש, אבל סרטון קמפיין בחירות של מפלגת "צבע שחור" ממחיש את תרחיש הקיצון שממנו היא מזהירה: פשיטות, מעצרים ואכיפה חסרת תקדים נגד תלמידי הישיבות, בעקבות מתווים שיאפשרו את גיוסם של חלקים נרחבים מעולם התורה.

במפלגה מזכירים כי מאחורי המילים המכובסות "פשרה", "יעדים" ו"חמישים אחוז" עומדת משמעות אחת: הסכמה פוליטית לפגיעה אנושה בעולם הישיבות ולשינוי בלתי הפיך של עתידו.

בתוך כך, בסוף השבוע נחשפו דמויותיהם של ראשי הרשימה לכנסת. נבחרת שונה לחלוטין מהנוף הפוליטי המוכר: לא עסקנים ותיקים ולא פוליטיקאים מקצועיים, אלא רבנים, ראשי כוללים ואנשי עשייה שבחרו להתייצב בחזית.

לדברי ראשי המפלגה, המכנה המשותף לכולם הוא ההבנה שמה שמונח היום על השולחן הוא לא עוד סעיף בהסכם קואליציוני, אלא איום קיומי על עולם התורה: כמאה אלף בני תורה מוגדרים היום עריקים, יותר מ-730 בחורים ישבו בכלא הצבאי בשנה האחרונה, ובינתיים ישבו הנציגים החרדיים מול ביסמוט והסכימו למתווה של 50% גיוס מכל מחזור, סנקציות על הבחורים וקיצוץ בתקציבי הישיבות.

הכתבה עניינה אותך?

67%
33%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?