0%
האבטחה תוגברה

חשש כבד בלבנון: חיזבאללה יבצע התנקשויות כדי להפיל את השלטון

מתיחות שיא בלבנון: במחנה המתנגד לחיזבאללה חוששים כי ארגון הטרור יבצע התנקשויות ותקריות ביטחוניות נגד השלטון • ברקע האיומים הפומביים ותפיסת משאית חומרי הנפץ, במפלגות היריבות כבר מתגברים את מערכי האבטחה מחשש להצלחת המזימה

יצחק כהן
אין תגובות
חשש כבד בלבנון: חיזבאללה יבצע התנקשויות כדי להפיל את השלטון

הנהגת לבנון נערכת לאפשרות שחיזבאללה ינסה לערער את יציבות השלטון באמצעות התנקשויות ותקריות ביטחוניות, ולא יסתפק בהצטרפות אפשרית לעימות מול ישראל וארצות הברית. החשש גובר על רקע המתיחות הפנימית במדינה והאפשרות לחידוש המלחמה מול איראן.

לפי הפרסום בכאן חדשות, גורמים במחנה הלבנוני המתנגד לחיזבאללה מזהים סימנים לכך שהארגון עשוי לקדם מהלך משמעותי בזירה הפנימית. בין היתר, מצביעים שם על האיומים הפומביים שהשמיעו בכירי חיזבאללה בימים האחרונים נגד השלטון בביירות ועל אזהרותיהם מפני פגיעה בו.

גורם במחנה המתנגד לארגון אמר לכאן חדשות כי ההתבטאויות הללו מעוררות חשש מפני מהלך נגד ההנהגה הלבנונית. המתיחות החריפה גם בעקבות תפיסת משאית שהובילה חומרי נפץ של חיזבאללה, אירוע שהעמיק את העימות בין הארגון לשלטון.

במקביל, בלבנון נערכים לאפשרות שחיזבאללה יצטרף לעימות מחודש בין ישראל וארצות הברית לאיראן, כפי שעשה במהלך מבצע שאגת הארי. עם זאת, החשש בביירות אינו מוגבל לחזית החיצונית, אלא נוגע גם לאפשרות שהארגון יפנה את פעילותו נגד יריביו בתוך המדינה.

לדברי הגורם, בהנהגה הלבנונית מתקיימים דיונים ביטחוניים סביב האפשרות שחיזבאללה ינסה להצית עימות פנים-לבנוני. במפלגות המתנגדות לארגון החלו במקביל להגביר את אמצעי האבטחה, לנוכח החשש מהסלמה ומפגיעה בגורמים פוליטיים.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.