גל שיחות הונאה מטריד משתמשים בישראל: במערך הסייבר הלאומי מדווחים על פניות רבות בנוגע לשיחות מוקלטות באנגלית, המתחזות להודעות רשמיות מטעם חברת גוגל ומנסות לייצר בהלה בקרב הנמענים. בהקלטה המושמעת לנמענים נטען כי זוהתה פעילות חשודה בחשבון שמקורה בטהרן: "הודעת אבטחה מגוגל. זיהינו שינוי במספר הטלפון בחשבון הגוגל שלך. נראה שמקור הפעילות מטהרן, איראן. אם לא אישרת את השינוי הזה, אנא הקש/י 1. אם השינוי מוכר לך, אין צורך בפעולה נוספת".
לנוכח מטר הפניות והחרדה הציבורית, מבהירים מומחי האבטחה כי מדובר במניפולציה שנועדה לגרום לתגובה אימפולסיבית וחסרת שיקול דעת. במערך הסייבר מדגישים כי מדובר בניסיון הונאה, וכי עצם קבלת השיחה אינה מעידה על כך שהחשבון שלכם אכן נפרץ. השימוש באלמנט של פריצה לכאורה מאיראן נועד להלחיץ את המשתמשים ולגרום להם לפעול באופן אימפולסיבי.
במערך הסייבר מפרסמים שורה של הנחיות ברורות להתמודדות נכונה עם גל ההונאה הנוכחי, ומפצירים בציבור לנהוג במשנה זהירות: מנתקים מיד – לא מקישים על אף מספר בטלפון ולא ממשיכים את השיחה; לא מוסרים מידע – אין למסור סיסמאות, קודי אימות שנשלחים ב-SMS או לאשר פעולות שלא יזמתם בעצמכם; בודקים באופן עצמאי – אם אתם חוששים למצב החשבון, היכנסו באופן יזום לאפליקציה או לאתר הרשמי של גוגל ובדקו את הגדרות האבטחה שם, לעולם לא דרך קישור, מספר טלפון או הנחיה שנמסרו בשיחה חשודה.
בנוסף להמלצות הבטיחות, קוראים הגורמים המוסמכים לכל מי שנתקל בפעילות החשודה לערב את מוקדי הסיוע הרשמיים של המדינה. במערך הסייבר מציינים כי מי שקיבל שיחה כזו, או חושש שמסר פרטים, מוזמן לפנות למוקד 119 של מערך הסייבר הלאומי לצורך דיווח והתייעצות.