נוכח הכאוס המוחלט השורר בביירות והנזק שנגרם לבתי החולים שם בעקבות הפיצוץ, מתכוונת לבנון להעביר פצועים מהאסון לקבלת טיפול בקפריסין ולשם כך יתכן שיידרש סיוע מישראל.
בדיווח של אדיר ינקו ב"ידיעות אחרונות" ובאתר doctorsonly נמסר כי משלחת הרופאים עשויה לטוס לקפריסין בימים הקרובים, היא תכלול בעיקר רופאים מומחים בראומטולוגיה ובדרמטולוגיה ותביא עימה מישראל ציוד רפואי רב.
שר הבריאות בממשלת לבנון אמר לסוכנות רויטר'ס כי יש הרבה מאוד נעדרים מהאסון שעד כה ידוע שנהרגו בו מעל 135 אזרחים ומאות אלפים נפצעו. לא ידוע כמה מאזרחי העיר קבורים מתחת להריסות הבתים שהתמוטטו באסון.
בדיווח נמסר כי מיד עם היוודע מימדי האסון בביירות הודיע "שיבא" למשרד הבריאות וכן למשרד הביטחון כי המרכז לסיוע הומניטרי ורפואת אסונות שבמרכז הרפואי בתל השומר מציע סיוע רפואי ככל שיידרש לפצועי האסון. פרופ' יצחק קרייס, מנהל "שיבא", אמר: "למרכז ניסון רב בהובלת משלחות הומניטריות ברחבי העולם וטיפול באזורי אסון. זוהי חובתנו לעזור לכל מי שזקוק, בוודאי גם לשכנינו. אנו ערוכים ומוכנים לכל משימה שתוטל עלינו.
הבוקר גם הודיע מנהל בית החולים "זיו" בצפת ד"ר סלמאן זרקא שבית החולים מוכן לקלוט פצועים שיגיעו מלבנון ויקבלו בו את הטיפול הרפואי הדרוש עבורם. בכך הצטרף "זיו" ליוזמתם של מנהל המרכז הרפואי החולים לגליל בנהריה ומנהל בית חולים האנגלי בנצרת.