0%

חבר פרלמנט איטלקי הציע את מועמדות נתניהו למועמד לפרס נובל לשלום

האם ראש הממשלה יקבל הכרה בינלאומית ויעמוד לצידו של נשיא ארה"ב בטקס הענקת פרס נובל לשלום? לאחר ששמו של הנשיא טראמפ הוגש לועדה הגיע תורו של נתניהו שהוגש אמש גם הוא ע"י חבר פרלמנט איטלקי לועדה

חזקי ליפשיץ
10 תגובות
הסכם שלום דונלד טראמפ נשיא ראש הממשלה בנימין נתניהו הסכם הסכם אברהם איחוד האמירויות הערביות בחריין

חבר פרלמנט איטלקי ובכיר במפלגת "הליגה הצפונית", הודיע היום (רביעי) כי הגיש את מועמדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו לפרס נובל לשלום.

פאולו גרימולדי, חבר הפרלמנט האיטלקי כתב ברשת החברתית כי קיבל את ההחלטה בעקבות ההסכמים של ישראל עם איחוד האמירויות ובחריין והדיאלוג הישראלי עם סעודיה שהביא לפתיחת השמיים בחצי האי הערבי למטוסים ישראליים. "היסטוריה! תודה גם לטראמפ!", הסביר.

בכך הצטרף נתניהו גם לנשיא ארה"ב טראמפ שמועמד אף הוא בשל ההסכמים. את מועמדותו של טראמפ הגיש כריסטיאן טיברינג-ג'ג'דה, חבר בפרלמנט של נורבגיה, שהציע את הנשיא האמריקני לפרס גם לפני כשנתיים בעקבות הפסגה ההיסטורית שקיים עם שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און.

"הוא מנסה לכונן שלום בעולם יותר מאשר רוב המנהיגים האחרים", אמר חבר הפרלמנט הנורבגי. "כפי שצפוי, מדינות מזרח תיכוניות אחרות ילכו בעקבות איחוד האמירויות וההסכם הזה יכול לשנות את כללי המשחק במזרח התיכון".

טיברינג-ג'ג'דה גם שיבח את טראמפ על שהוציא עשרות אלפי חיילים מהמזרח התיכון: "הוא שבר רצף של 39 שנים של נשיאים אמריקנים שהביאו את ארצות הברית למלחמה. האחרון שנמנע מכך היה חתן פרס נובל לשלום ג'ימי קרטר".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture