0%

מועצת העיתונות למפכ"ל המשטרה: לאפשר לעיתונאים לבצע עבודתם

מועצת העיתונות למפכ"ל המשטרה: העבר מסר ישיר מן הצמרת לשורות – זכותו וחובתו של עיתונאי להגיע לזירות עימות ולתעד תמונת מצב כמות שהוא

מערכת המחדש
25 תגובות

מועצת העיתונות קוראת לפיקוד המשטרה להטמיע בשורות את החובה שלא לפגוע בעיתונאי ובצלם עיתונות בעת מילוי תפקידו גם במהלך סיקור הפגנות ברחוב החרדי ובכל רחוב ברחבי המדינה. ולאחר שהציג תעודת עיתונאי. 


זאת לאחר פגיעה באיתמר כהן, כתב "חדשות כל העולם" שסיקר את פעילות המשטרה בבני ברק, הוכה קשות על ידי שוטרים ונפגע בפניו. 

לדבריו, ארבעה שוטרים תקפו אותו ללא סיבה. "קיבלתי אגרופים לעין ולראש, קיבלתי חתך עמוק ליד עין ימין", סיפר.  "הראיתי להם תעודת עיתונאי ואמרו לי שזה לא מעניין אותם".

צוות התגובות של המועצה: "זכותו וחובתו של כל עיתונאי וצלם עיתונות להביא לציבור הרחב תמונת מצב כמות שהוא גם מזירות של עימות קשה ואפילו אם התיעוד אינו מחמיא למשטרה. 

להגיע למקום האירוע – לתעד ולצלם ללא פגיעה או החרמת חומרי התיעוד"

"אנו קוראים למפכ"ל המשטרה יעקב שבתאי להורות על כיבוד זכות זאת והמסר הישיר והדחוף שלו מתבקש בימים אלה של מתח גובר ברחובות ישראל" נמסר

יצויין כי גם כתב 'המחדש' יוסי ויזל לא הורשה אמש לבצע את עבודתו למרות שהציג תעודת עיתונאי

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.