0%

פרסום ראשון: 'מעייני הישועה' הורה לעובדים הערבים לא להגיע לעבודה

מידי שבת משתמשים בבית החולים מעיני הישועה בבני ברק בעובדים ערבים ועובדות ערביות לצורך כתיבה בשבת ומלאכות נצרכות אחרות במחלקות השונות, השבת עקב המצב יהודים בלבד עבדו בבית החולים

יוסי ויזל
20 תגובות
פרסום ראשון: 'מעייני הישועה' הורה לעובדים הערבים לא להגיע לעבודה
בית החולים ׳מעייני הישועה׳ בב"ב // צילום: Flash 90

המצב הביטחוני משפיע באופן ישיר על העסקים ומקומות העבודה בהם מועסקים גויים כ"גויים של שבת" וכתבנים במוקדי רפואה דחופה. 

בבית החולים מעיני הישועה נאלצו להיפרד מהעובדים הערבים בגלל המתיחות הביטחונית בישראל, לטענת גורמים בבית החולים מחשש לשלומם של העובדים.  

פרסום ראשון: 'מעייני הישועה' הורה לעובדים הערבים לא להגיע לעבודה
המודעה מטעם רב בית החולים

במודעה בבית החולים הודיעו למאושפזים כי בשבת זו יהודים יעשו ב"שינוי" את מלאכות השבת "למאושפזים עקב המצב, השבוע לא תהיינה כתבני שבת, ולכן יש להתכונן במה שאפשר לפני שבת. כגון הדלקת אור מעל המיטה הניתנת לסגירה בזמן שרוצים לישון וכדומה. גם הצוות תודרכו, לעשות ככל הניתן בשינוי וכדומה. כמובן לחולה שיש בו סכנה או ספק סכנה, ניתן לעשות הכל לבריאותו של החולה" נכתב במודעה.

מ'מעייני הישועה' נמסר בתגובה: המרכז הרפואי מעיני הישועה חרט על דגלו ערכים של כבוד האדם באשר הוא אדם, אחווה ושיוויון. צוות העובדים בבית החולים מגוון וכולל: חרדים, דתיים, חילונים, נוצרים ומוסלמים. הצוות כולו עובד יחד בשיתוף פעולה הן בשגרה והן בחירום. בשל המצב הבטחוני הודיעו חלק מאנשי הצוות כי לא יוכלו להגיע לעבודה בשבת, ובית החולים נאלץ למצוא חלופות. כולנו תקווה כי השלום והשלווה ישובו במהירה ונוכל להמשיך ולעבוד יחד לקידום הבריאות של כלל בני האדם. 

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture