0%
"מחוסר אשמה"

מקומם: מח"ש סגרה את תיק יוסלה פליישמן שנעצר בטעות

השוטרים שעצרו בטעות אדם מוגבל לפנות בוקר עד שנזקק לטיפול רפואי, לא יועמדו לדין. פליישמן בן 67 נעצר כזכור בגלל טעות בזיהוי למרות שצעק לעזרה

יאיר לוי
18 תגובות

פרשת יוסלה פליישמן שזיעזעה את הציבור החרדי מגיעה אל קו הסיום למרבה התדהמה דווקא בסגירה של מח"ש את תיק החקירה נגד השוטרים והעברתו למחלקת משמעת של המשטרה.

כזכור לפני מספר חודשים, בלילה חורפי קר, בשעה 3:00 לפנות בוקר נעצר בביתו, יוסף פליישמן בן 67 שגם לא בריא בנפשו, בגלל טעות בזיהוי, כשהוא יחף וזועק: "אני באמצע השינה מה אתם רוצים ממני" אלא שכשהשוטרים בתחנה הבינו כי מדובר בטעות, שחררו אותו לביתו יחף ורועד מקור, למרות שלאיש אין שום כושר התמצאות ולא יודע איך להגיע לביתו.

לאחר מספר שעות בני משפחתו ראו שהוא נעדר, ושמעו שנלקח לחקירה, הגיעו לתחנת המשטרה במגרש הרוסים לברר מה איתו, ושם נאמר לו ששוחרר כבר לפני שעתיים, מיד ארגון זק"א בשיתוף איחוד הצלה החלו בחיפושים אחריו, עד שמצאו אותו מעורפל הכרה בשכונת גבעת המטוס בקצה השני של העיר, כשהוא סובל מהיפותרמיה.

פליישמן אושפז ימים ארוכים בבית החולים שערי צדק עד שמצבו התייצב.

[fvplayer id="6447"]

הפרשה הסעירה את הציבור הכללי בכלל והחרדי בפרט, שנרתם מיד לעזור לפליישמן לשפץ את ביתו ולדאוג לכל צרכיו. ומח"ש מיד פתחה בבדיקה ובחקירת הפרשה, שכאמור הסתיימה בימים אלה למרבה התדהמה בסגירת התיק והעברתו לטיפול משמעתי במשטרה.

אחיינו של פליישמן אומר בשיחה ל'המחדש' שבמשפחה הם בכלל חושדים שפליישמן כלל לא נלקח לתחנת המשטרה במגרש הרוסים אלא נלקח לתחנת מוריה שבתלפיות, אך כשהשוטרים ראו כי מדובר בטעות בזיהוי ובאדם קשה יום, זרקו אותו באמצע הדרך הסמוכה לשכונת גבעת המטוס, (נציין שטענתו של האחיין לא הוכחה ולא מגובה בשום ראיות).

יש לציין כי נראה שמאז פרשת פליישמן, משטרת ירושלים הפיקה לקחים, וכפי שפורסם לראשונה ב'המחדש' לפני מספר שבועות שוב נעצר אדם חרדי חולה בגלל טעות בזיהוי, אלא שאז המשטרה דאגה מיד להחזירו עד לביתו עם ניידת משטרה ואף ביקשה את סליחתו.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?