0%
העניק ריאיון לערוץ ישראלי

מנהל אונר"א בעזה הושעה מתפקידו, ועזב את הרצועה

מתיאס שמאלה עורר זעם רב במהלך ביקורו בעזה שהסתיים מוקדם מן הצפוי, לאחר שאמר בריאיון שהתקיים במבצע האחרון כי התקיפות של צה"ל כמעט שלא פגעו במטרות אזרחיות בגלל דיוקן. ועדת המעקב של הכוחות האסלאמיים הודיעה: "שמאלה וסגנו עזבו אחרי שהוכרז שהם לא רצויים" - וביטלה את ההפגנות שתוכננו נגדם. דובר אונר"א: שמאלה ייצא לחופשה וסגנו יעבוד מרחוק

יוסי ויזל
2 תגובות
מנהל אונר"א ברצועת עזה שפוטר בעקבות ראיון ל"חדשות 12" // צילום: חדשות 12

מנהל אונר"א בעזה מתיאס שמאלה וסגנו דיוויד דיפול נאלצו לעזוב היום את הרצועה ולסיים את ביקורם מוקדם מהצפוי, לאחר שהתקבלו שם בלעג – זאת בעקבות ראיון שנתן ל'חדשות 12' בזמן מבצע "שומר החומות". דבריו עוררו זעם רב ברצועה בשבועיים האחרונים, הובילו לגינויים מצד חמאס ולהפגנות נגדו כשהשיא היה בזמן הביקור ולאחריו, הודיע דובר סוכנות הסעד כי הוחלט להוציא את שמאלה לחופשה ארוכה ולמנות ממלא מקום לתפקיד.

עם עזיבתם דרשו הכוחות האסלאמיים ממנכ"ל אונר"א לפטר את שמאלה, ובמקומו למנות מנהל וסגן חדשים לסוכנות הסעד של האו"ם ברצועה. נראה כי בסוכנות הסעד של האו"ם ניסו להרגיע את הרוחות ועל כן – זימנו את שמאלה ואת דיפול להתייעצות בירושלים, כך על פי הדברים שאמר דובר אונר"א בעזה עדנאן אבו חסנה לתקשורת הפלסטינית.

"נציב אונר"א הורה לבדוק את מנגנון התגובה לשעת חירום בעזה ולהפיק לקחים, כדי לאפשר לסוכנות להמשיך ולשפר את תגובתה למשברים". הוא ציין כי שמאלה יושעה מהתפקיד ודיפול יעבוד מרחוק בירושלים בתקופה הקרובה – ובזמן הזה לני סתינסית ינהל את הצוות בעזה באופן זמני.

הכוחות האסלאמיים טענו כי שמאלה הוא "גורם מרכזי לסבלם של אלפי פליטים פלסטינים ועובדי אונר"א ברצועת עזה". בתוך כך, לאחר שהשניים עזבו את הרצועה הודיעה הוועדה על ביטול המחאה שתוכננה להתקיים מחר מול מטה אונר"א בעזה, אך יש לציין כי קדמו לה הפגנות אחרות שכבר התקיימו.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.