0%
גל תחלואה

בזכות מחדלי הממשלה החדשה: קנסות כבדים אושרו

5,000 שקל קנס להורה לילד מתחת לגיל 12 שהפר בידוד, רופא מחוזי, מנכ"ל משרד הבריאות או ראש שירות בריאות הציבור במשרד הבריאות יוכלו להורות למחוסן או מחלים לשהות בבידוד

עידו חן
4 תגובות
בזכות מחדלי הממשלה החדשה: קנסות כבדים אושרו
נפתלי בנט צילום:

מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי חתם על תיקון ל"צו בריאות העם", שיאפשר לרשויות להחמיר בעונד מפירי בידוד. בהתאם לתיקון הצו, ניתן יהיה להטיל קנס בגובה 5,000 שקל על אחראי על ילד מתחת לגיל 12 שמתגורר עמו והפר בידוד. 

בהתאם לתיקון לצו שנעשה "בעקבות העלייה בתחלואת קורונה וההתפרצויות האחרונות במקומות שונים בארץ", רופא מחוזי, מנכ"ל משרד הבריאות או ראש שירות בריאות הציבור במשרד הבריאות יוכלו להורות למחוסן או מחלים לשהות בבידוד אם מתקיים אחד מהתנאים הבאים:

המחלים או המחוסן היה במגע הדוק עם חולה שנדבק בזן מסוכן של הנגיף או חשש למגע הדוק אגב אירוע תחלואה חריג.

המחלים או המחוסן היה במגע הדוק עם חולה ונמצא דרך קבע במוסד שבו נמצאת אוכלוסייה לסיכון בתחלואה קשה, אוכלוסייה לא מחוסנת או אוכלוסייה שידוע שהיעילות של החיסון נמוכה בקרבה.

המחלים או המחוסן היה במגע הדוק עם חולה במטוס.

במשרד הבריאות הסבירו כי "תמונת התחלואה של השבוע האחרון מאיימת בהתפשטות קהילתית נרחבת, ומחייבת נקיטת אמצעים נוספים למניעת התפשטות נגיף הקורונה בישראל". עוד צוין כי "לנוכח אירועים אלו ואירועים נוספים שהתרחשו בתקופה האחרונה במוסדות בהם מתגוררים בני הגיל השלישי, קיים חשש מהדבקה ותחלואה קשה בקרב אוכלוסייה זו".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture