0%
בשיחה השבועית

מרן ראש הישיבה על ליברמן: הוא לא מבין שזכות התורה מגינה

מרן ראש הישיבה הגר"ג אדלשטיין התבטא בנושא הגזירות הכלכליות על ציבור האברכים, והסביר כי אנשי ממשלת השינוי לא מבינים את הזכות להחזיק לומדי תורה, זו השיחה האחרונה של מרן שליט"א לפני היציאה לבין הזמנים

מערכת המחדש
תגובה אחת

בשיחה מיוחדת שנשא מרן ראש הישיבה הגר"ג אדלשטיין בפני תלמידי ישיבת פוניבז' לקראת בין הזמנים, התייחס מרן ראש הישיבה לגזירות של הממשלה.

"לדאבוננו יש אנשי ציבור שיש להם כוונה לגזור גזירות כלכליות על עוסקי התורה. יש כאלה שלא מבינים שזכות התורה זה מגן על כלל ישראל, הם לא מבינים את זה. רוצים לגזור גזירות כלכליות שלא יוכלו ללמוד, שילכו לעבוד".

[fvplayer id="7256"]

"אבל הכל בידי שמיים והכל תלוי בזכויות, אם עוסקי התורה יעסקו בתורה כדין כמו הלכות תלמוד תורה, והגית בו יומם ולילה, כל אחד לפי כוחו פחות או יותר, וגם מי שעוסק בפרנסה אבל לעסוק בתורה כמה שיכול, כל אחד לפי כוחו, אבל כהלכות תלמוד תורה, לעסוק בתורה כפי כוחו, אם היו עוסקים כלל ישראל, הציבור, אלו שעוסקים בתורה, אם יעסקו בתורה כדין, כהלכות תלמוד תורה, לא היה שייך גזירות.

מרן שליט"א הוסיף "כי הבא להיטהר מסייעין אותו ויש סייעתא דשמיא שאין גזירות. ודאי שלא יהיו גזירות, הבא להיטהר מסייעין אותו. אם אנחנו רוצים למנוע את הגזירות של עוסקי התורה, הדבר היחיד, העצה, צריכים את הזכויות שיהיה חיזוק בעסק התורה".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?