0%
יעיל במניעת הידרדרות

התרופה החדשה: ישראל סיכמה עם פייזר על רכישת אלפי מנות

רה"מ ומשרד הבריאות סיכמו בימים האחרונים עם חברת התרופות 'פייזר' על רכישת עשרת אלפים מנות מהתרופה החדשה שפיתחו נגד נגיף הקורונה. התרופה מיועדת לחולים בעלי סיכון גבוה לפתח תחלואה קשה

אלימלך יונה
אין תגובות
התרופה החדשה: ישראל סיכמה עם פייזר על רכישת אלפי מנות
חיסון חברת פייזר//פלאש 90

ראש הממשלה נפתלי בנט ומשרד הבריאות הגיעו לסיכום עם חברת התרופות 'פייזר', שתספק לישראל עשרת אלפים מנות של התרופה החדשה שפיתחה נגד קורונה – כך נחשף הערב 'חדשות 12'.

הסיכום שהושג בימים אלו הוא לאחר שלפני מספר ימים הודיעה חברת 'פייזר' כי פיתחה תרופה לנגיף הקורונה, התרופה צמצמה בשיעור של 89% את הסיכון להתאשפז או להידרדר למחלה קשה בקרב בעלי סיכון גבוה לפתח תסמינים קשים, כל עוד הכדור ניתן תוך שלושה או חמישה ימים מרגע התפתחות מחלה קשה.

תוצאות הניסוי שהציגה פייזר מעידות על יעילות גבוהה יותר מזו של התרופה "מולנופירביר" שפיתחה חברת מרק, שבחודש שעבר פרסמה נתונים המצביעים על יעילות של 50% במניעת אשפוזים.

אנלייסה אנדרסון, מנהלת בכירה בחברה שהובילה את פרויקט הפיתוח. אמרה בשבוע שעבר כי "התוצאות עולות בהרבה מהחלומות הפרועים ביותר שלנו, בחברה מקווים כי התרופה תוכל להשפיע באופן משמעותי על חיינו ותאפשר לנו לסיים את המגפה הזו ולשוב לשגרה".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.