0%
"עיוות שואה"

סוער בפולין: חברי פרלמנט הניפו שלט "החיסון משחרר"

חברי פרלמנט ממפלגת ה'קונפדרציה' הקיצונית-ימנית המתנגדים לחיסונים, הניפו שלט בהפגנה עליו נכתב "החיסון משחרר" המדמה את השלט המפורסם ממחנה ההשמדה אושוויץ. רה"מ גינה את האירוע: "מראה כמה נמוך יכולים להגיע פוליטיקאים"

אלימלך יונה
2 תגובות

בהפגנת מתנגדי חיסונים שהתקיימה ביום שלישי האחרון הצטלמו פוליטיקאים מהימין הקיצוני ממפלגת ה'קונפדרציה' מחוץ לפרלמנט הפולני תחת שלט "החיסון משחרר" המדמה את השלט המפורסם במחנה ההשמדה 'אושוויץ-בירקנאו' שעליו נכתב "העבודה משחחרת".

הפוליטיקאים המדוברים סופגים ביקורת חריפה מצד הממשלה ומצד מוזיאון אושוויץ. ראש ממשלת פולין, מטאוש מורבייצקי, גינה את חברי הפרלמנט: "האירוע מראה כמה נמוך יכולים להגיע פוליטיקאים שחוזרים על הרטוריקה נגד חיסונים".

במוזיאון אושוויץ בפולין מסרו בתגובה לאירוע: "הכתובת "העבודה משחררת" היא סמל של שנאה. הפיכת סמל הסבל של קורבנות אושוויץ, בית הקברות הגדול ביותר בפולין ובעולם -היא ביטוי שערורייתי של שחיתות מוסרית. זה מביך במיוחד כשחברי פרלמנט פולנים עושים את זה".

הממונה על שגרירות ישראל בוורשה, טל בן ארי אמר: "השלט הזה לא מכבד את זכר הנרצחים. לא ייאמן שעיוות שואה כזה יכול לקרות במרחק של 300 ק"מ מהמקום שבו עומד השלט המקורי".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.