0%
התנאים מושלמים

"עניין של זמן": חשש שתרופת פייזר תימכר בשוק השחור

במערכת הבריאות חוששים מ"שוק שחור" שייווצר סביב התרופה החדשה לקורונה שאמורה להינתן בישראל, זאת עקב מחירה הגבוה של התרופה והתנאים לזכאותה בקרב מטופלים. "התנאים לכך הם פשוט מושלמים לזה" אומר בכיר בקופות החולים

אלימלך יונה
תגובה אחת
"עניין של זמן": חשש שתרופת פייזר תימכר בשוק השחור
אילוסטרציה// צילום: יונתן סינדל/Flash90

בסוף השבוע שעבר נחת בישראל המשלוח הראשון של התרופה לקורונה שפיתחה חברת 'פייזר' – פקסלוביד, מדובר בתרופה האמורה להינתן לחולי קורונה הנמצאים בביתם במצב קל והרקע הרפואי שלהם מעמיד אותם בסיכון גבוה להידרדרות למחלה קשה יותר.

קופות החולים אמורים לשלוח צוותים של משרד הבריאות לבתי המטופלים שם יסבירו לחולים איך ומתי נוטלים אותם וישאירו את התרופה הניתנת בכדורים לבליעה בביתם, ב'חדשות 12' מתפרסם הערב כי במשרד הבריאות חוששים שמכיוון שנטילת התרופה לא מצריכה ליווי של איש צוות רפואי, המטופלים יוכלו למעשה להחליט אם לבלוע את הכדורים או למכור אותם לכול המרבה במחיר. מדובר בתרופה לא זולה, שמחירה הרשמי כ-500 דולר למטופל.

"ייתכן מאוד שחולים רבים לא יהיו זכאים לה בשלב הראשון, ויסכימו לשלם סכומים גבוהים כדי לרכוש אותה בשוק השחור – מה שמציף את החשש שחלק מהמטופלים ימכרו את הכדורים באינטרנט או באמצעים אחרים, זה רק עניין של זמן עד שייווצר כאן שוק שחור בתרופה", אומר בכיר באחד מקופות החולים לחדשות 12, לדבריו "התנאים לכך הם פשוט מושלמים לזה".

[fvplayer id="9376"]

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?