0%
קידוש השם

תופעה: גויים מבקשים מקלט בבתי הכנסת

רבנים באוקראינה מספרים לידיעות אחרונות על פליטים לא יהודים המחפשים מקלט בקהילות משום שלדעתם הרוסים לא יפגעו בבתי כנסת

מערכת המחדש
אין תגובות

קידוש השם: בכל רחבי אוקראינה מחפשים לא יהודים מחסה מפני המלחמה בבתי הכנסת של הקהילות היהודיות מתוך אמונה שבהם הצבא הרוסי לא יפגע.

מאז תחילת המתקפה הרוסית באוקראינה מגיעים לבתי הכנסת של הקהילות אלפי לא יהודים המחפשים מקלט.

הרב נחום ערנטרוי, רב העיר ז'פרוז'ה שבדרום מזרח המדינה, סיפר לעיתון 'ידיעות אחרונות' שכל אדם שביקש להצטרף למקלט בבית הכנסת התקבל בברכה. "אנחנו נמצאים באזור של לחימה. בבית הכנסת ישנם 350־400 אנשים שמרוכזים ביחד, רובם יהודים וגם לא יהודים שהתחננו שנפתח את בית הכנסת כי יש לנו מקלט. זה לא רשמית מקלט אלא קומת מרתף שמחופה בבטון. זה בית כנסת והרוסים לא יפגעו במקום הזה".

הרבנית מרים מוסקוביץ, שליחת חב”ד בחרקוב, הוסיפה בשיחה עם העיתון כי המטרה היא לסייע לכל אוקראיני. "הגיעה אלינו משפחה לא יהודית שהבית שלה עלה באש, ואין להם איפה לגור. הרב הזמין אותם לבית הכנסת. כל היום קיבלנו פניות מלא־יהודים. אישה התקשרה באמצע הלילה בבכי, וביקשה ‘תביאי אותי לבית הכנסת’. אמרנו מיד שיהיה יותר רגוע נביא אותה לבית הכנסת וכך היה".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.