נסיעה ראשונה של ראש ממשלה ישראלי בשבת: ראש הממשלה, נפתלי בנט, נועד הערב בקרמלין עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הפגישה נמשכה מזה כשעתיים וחצי.
רה"מ המריא היום בשעות הבוקר המוקדמות למוסקבה תוך חילול שבת, לאחר השיחה שהתקיימה בין המנהיגים ביום רביעי האחרון.
בפגישה השתתף גם שר הבינוי והשיכון, זאב אלקין, שמסייע בתרגום. את ראש הממשלה ליוו בביקור ראש המל"ל ד"ר איל חולתא, היועצת המדינית שמרית מאיר ודובר ראש הממשלה מתן סידי.
גורם מדיני מסר בתום פגישת בנט ופוטין: פגישת רה"מ בנט ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין הסתיימה לאחר כשלוש שעות – ראש הממשלה מתואם עם ארה"ב, גרמניה וצרפת, תוך שיח שוטף עם אוקראינה.- הפגישה התקיימה לאחר שורה ארוכה של שיחות שקיים רה"מ עם מנהיגים בשבוע האחרון. – רה"מ שוחח עם הנשיא פוטין גם על מצבם של הישראלים והקהילות היהודיות כתוצאה מהקונפליקט.
בפגישה נידונה גם ההתקדמות בשיחות הגרעין בוינה. ראש הממשלה הביע את עמדת ישראל, שמתנגדת לחזרה להסכם הגרעין.
בלשכת רה"מ עדכנו לאחר הפגישה כי ראש הממשלה, נפתלי בנט, עושה כעת את דרכו ממוסקבה לברלין, שם יפגוש את קנצלר גרמניה, אולף שולץ.
בנוסף, בלשכה עדכנו כי לאחר פגישתו עם פוטין שוחח רה"מ נפתלי בנט עם נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי.
בתוך כך, היום שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב הודיע כי רוסיה תדרוש מארה"ב "הבטחות כתובות" לכך שהסנקציות שהטילה נגדה בגין המלחמה לא יפגעו בשיתוף הפעולה שלה עם אירן וביכולתה לסחור עימה לאחר חתימה על ההסכם.
באירן, מנגד, הפנו כתף קרה לרוסים. גורם בטהרן אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי "רוסיה רוצה להבטיח את האינטרסים שלה במקומות אחרים באמצעות שינוי עמדתה בשיחות בווינה. המהלך הזה אינו מועיל לשיחות הגרעין".
הפרשן של חדשות 12 עמית סגל סיכם: בנט טס לפוטין בשבת, במהלך אותה שבת הרוסים מערימים קשיים מוזרים על הסכם הגרעין, קודם לכן זלנסקי תוקף את בנט שאיננו מספיק פרו אוקראיני.