0%
תקדים

העליון: הרשות הפלסטינית חבה אחריות נזיקית כלפי משפחות הקורבנות

העליון קבע: נפגעי טרור יוכלו לתבוע פיצויים מהרשות - בגלל התשלום שמעבירה למחבלים, ההחלטה עשויה להשפיע על תיקים דומים ולהוביל לפסיקות נוספות לטובת משפחות נפגעי פעולות איבה שיתבעו את הרשות הפלסטינית

מערכת המחדש
אין תגובות

בית המשפט העליון קובע היום (ראשון) כי תשלום כספים על ידי הרשות הפלסטינית לאסירים ביטחוניים ולבני משפחותיהם מהווה "אשרור" של פעולות הטרור שביצעו המחבלים, ולכן הרשות הפלסטינית חבה באחריות נזיקית כלפי קרובי הקורבנות, כך דווח בחדשות 12.

לפי הדיווח של יובל אראל מדובר בערעור על פסק דין של בית המשפט המחוזי בירושלים, שבמסגרתו נדחתה טענת המערערים כי הרשות הפלסטינית נושאת באחריות לפעולות טרור שבהן נהרגו קרוביהם. כעת העליון קיבל את הערעור והחזיר את התיק למחוזי שיקבע את גובה הפיצוי.

מדובר בהחלטה משמעותית שעשויה להשפיע על הליכים נוספים. בעקבות כך, בתי המשפט צפויים לפסוק לטובת משפחות של נפגעי פעולות איבה שיתבעו פיצויים מהרשות הפלסטינית.

הקביעה לגבי האחריות הנזיקית של הרשות התקבלה ברוב דעות על ידי השופטים עמית ומינץ, נגד דעתו החולקת של השופט גרוסקופף.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.