השירים שיצאו עד כה במיזם: "דף גמרא" של יהודה דים, "מן השמיים" של פרחי מיאמי, "חייב איניש" המצוין מתוך מגילת בודפשט, "דאגה מניין 2022" של MBD, "יהודי פשוט 2022" של ליפא שמעלצר, "יש אמונה 2022" ששר עמית ליסטוונד, והראשון שלנו – "דדא ביה 2022" של יוסי גרין ואברהם פריד.
החודש אנו מקפיצים מהעבר את "כי נחם" של צליל וזמר, מתוך האלבום "צליל וזמר 4" שיצא בשנת תשמ"ח והולחן ע"י המלחין האגדי גרשון פרנקל. להקת הילדים צליל וזמר, היא אחת הלהקות הגדולות שהטביעו חותם בעולם המוזיקה החסידית. רבים מהשירים הפכו ללהיטים ומנוגנים גם היום יותר משלושה עשורים אחרי שהוקלטו וכן, גם הפעם מדובר בלהיט נוסטלגי שניצב על מדף שירי נכסי הצאן ברזל היהודיים של כל הזמנים.
מיזם "קפיצת הדרך" בוחר קלאסיקה שראויה ללבוש מוזיקלי אלקטרוני עכשווי ומעודכן, "שולף" באמצעות טכנולוגיה חדשנית את קולו של מבצע השיר המקורי, בונה מחדש את השיר והעיבוד – ומגיש לשומעים יצירה חדשה בה מככב קולו המקורי של הזמר. לפיכך, 'קפיצת הדרך' שעושה השיר החדש מאז נוצר לפני שנים רבות, ועד לצליל וסגנון עכשווי – הופך אותו לשיר תוסס ומעודכן, מתוך כבוד גדול לעיבוד המקורי, בלי להרוס אותו, או חלילה, להורידו ברמה.
על המיזם חתומים יוחנן בלייך, מעבד מוזיקלי מוכשר, איש התקשורת ומגיש המצעד קובי סלע ואיש המיתוג והאסטרטגיה העיצובית אייל גור שעיצב את השפה הגרפית של המיזם כולו. עד כה הוכנו במעבדת 'קפיצת הדרך' 10 שירים, ושירים נוספים נמצאים בעבודה.
האזינו:
השירים האלו של קפיצת הדרך נשמעים גרוע. זה לא נשמע עכשווי. נשמע מוזר. ורק הורס את המקור
צודק ב1000%