0%
ביקורת פנימית

האוסטרלים מכים על חטא: "חמאס מברכים, צריך להתנצל"

סנאטור בכיר באוסטרליה העביר ביקורת על החלטת הממשלה לחזור בה מהכרה בירושלים הדרומית כבירת ישראל ואמר: "ראש הממשלה אלבנזה צריך להרים את הטלפון ולהתנצל בפני לפיד, לפחות על כך שלא הודיעו לישראל מראש"

יוסי ברקוביץ
אין תגובות
לפיד בהערכת המצב במשרד החוץ// צילום: ניב מוסמן, לע״מ

יממה לאחר ההחלטה של ממשלת אוסטרליה לחזור בה מההכרה במערב ירושלים כבירת ישראל – הלילה (רביעי) מגיעה הביקורת. "ראש הממשלה אנתוני אלבנזה צריך להרים את הטלפון ולהתקשר להתנצל בפני ראש ממשלת ישראל לפיד", אמר הלילה הסנאטור הבכיר סיימון ברמינגהאם לרשת Sky News באוסטרליה. במקביל, על פי הדיווח בחדשות 12, באוסטרליה מציינים כי מי שמברך על ההחלטה הוא ארגון הטרור חמאס.

ברמינגהאם, איש אופוזיציה לממשלת הלייבור הנוכחית בראשות אלבנזה, כיהן כשר האוצר בממשלת השמרנים בראשות סקוט מוריסון, שקיבלה את ההחלטה להכיר במערב ירושלים בשנת 2018. לדבריו, היה על ראש הממשלה האוסטרלי להתקשר ולהתייעץ עם לפיד לפני קבלת ההחלטה ופרסומה. הוא מותח ביקורת על העובדה כי ההודעה פורסמה בתקשורת, ללא הודעה מוקדמת למשרד החוץ הישראלי.

"כעת הוא עומד למבחן אם הוא ירים את הטלפון ויתנצל על הדרך המביכה שבה זה נעשה", אמר. "לכל הפחות עליו להתנצל על כך שממשלתו כשלה לפעול באופן הדיפלומטי הבסיסי ביותר בכך שלא יצרה קשר עם ישראל לפני ההודעה".

בתוך כך, באוסטרליה מרבים לציין ביממה האחרונה כי אחד הגופים שמברכים יותר מכול על המהלך של ביטול ההכרה הוא ארגון הטרור חמאס, שמוכר ככזה גם באוסטרליה. "זמן קצר לאחר ההודעה של שרת החוץ פני וונג, חמאס בירכו על הצעד באמצעות הודעה רשמית", נכתב. "ארגון חמאס מוכר כארגון טרור על ידי החוק הפלילי באוסטרליה".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.