שר המשפטים יריב לוין הצהיר בראיון לשרון גל בחדשות 13 כי "לא אקפיא את הרפורמה אפילו לדקה". השר לוין גם העביר ביקורת חריפה על היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה ואמר כי "הסיפור של הייעוץ המשפטי לממשלה הוא טרגדיה אחת גדולה", וכי הוא "מצפה מהייעוץ המשפטי לממשלה שיעשו חשבון נפש עמוק".
"כל הניסיונות לתקוע מקלות בגלגלים לא יועילו", אמר השר לוין והוסיף "הרפורמה הזו היא יסודית שנוגעת בדברים חשובים במשטר דמוקרטי, אני משוכנע שנעביר אותה למרות ההתנהלות. אם הדברים לא ישתנו, אנחנו נפעל בזמן ובמקום שהדברים יהיו נכונים".
שר המשפטים הוסיף כי הוא "נכון לקיים הידברות, זה יכול להביא תועלת ולשפר חלק מההצעות. אבל כשאני מסתכל על התמונה הפוליטית כרגע לא מצאתי חבר כנסת אחראי אחד באופוזיציה".
הכתבת מורן אזולאי כתבה בתגובה לראיון כי "אמירת השר לוין לפיה לא תהיה אפילו דקת הקפאה בחקיקת הרפורמה גונזת סופית את יוזמת הרצוג לפשרה (שממילא סיכויה היו קלושים). כעת הנשיא לא יוכל לשבת עוד על הגדר בטיעון שהוא "עובד על פשרה". הגיע הזמן שנשמע באופן חד וברור מה עמדת הרצוג: בעד או נגד הרפורמה".