0%
לאחר ההתקפלות המבישה

מתקפה מבית על הקואליציה: "מתווה שמרוקן את הרפורמה מתוכן"

אחרי הריכוך אמש ברפורמה המשפטית, חברי כנסת רבים מקרב סיעות הקואליציה הגיבו באכזבה וחלקם אף תקפו אישית את ח"כ שמחה רוטמן על הצעד החד צדדי שנעשה ללא ידיעתם

דוד הרפז
6 תגובות
מתקפה מבית על הקואליציה: "מתווה שמרוקן את הרפורמה מתוכן"
רוטמן וסמוטריץ. צילום: Yonatan Sindel/Flash90

אחרי הפשרה שהציג אמש יו"ר וועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן בתיאום מלא עם ראשי הקואליציה, לפיה הוא צפוי לבקש מהוועדה לבחירת שופטים למנות רק 2 שופטים מטעם הקואליציה, בניגוד למה שסוכם בהתחלה על מינויים של ארבעה שופטים, הביעו רבים במערכת הפוליטית והתקשורתית זעם רב על ההחלטה ואף חלקם טענו כי ההתקפלות המבישה עלולה להביא לסוף דרכה של הקואליציה שאיבדה את דרכה ואת הקשב לבוחריה, לדבריהם.

ח"כ טלי גוטליב הגיבה לדברים במהדורת הבוקר לקאהן וחכם ב"קול חי": "אני בתחושת אכזבה מאוד גדולה. אני לא יכולה לסבול כניעה. אני מוכנה להחיל פשרה, לא כניעה. הרפורמה לא תתממש במושב הזה וגם לא במושב הבא. חז"ל אמרו 'אמור מעט ועשה הרבה', כאן אמרו הרבה ועשו מעט. הרפורמה כבר לא תהיה. המפגינים ימשיכו למחות כי הם לא רוצים חרדים וימנים בשלטון"

ח"כ דן אילוז (ליכוד): "כל פסיק בהצעה המקורית של הרפורמה היה מוצדק ומאוזן. אך למרות זאת, על מנת לחזק את האחדות בעם, ראשי הקואליציה הסכימו לריכוך קל שלא פוגע במהות הרפורמה. מי שמוביל את הנושא הוא שר המשפטים יריב לוין. אני סומך עליו בלב שלם".

ח"כ משה סעדה מהליכוד הגיב נגד רוטמן ואמר: ‏לא השתתפתי במשך חודשיים בדיונים הממושכים של ועדת חוקה, כדי לסיים עם מתווה שירוקן למעשה את הרפורמה מתוכן. אם היא אכן נכונה, אז ההצעה שפורסמה מנציחה את המצב הקיים ומונעת את התיקון לו ייחלנו במערכת המשפט

הפרשן הפוליטי המזוהה עם מחנה הימין יעקב ברדוגו אמר: אכזבה גדולה הבוקר. את כל הסיבוב הזה בשביל להכניס 2 חברי קהלת לבית המשפט העליון. לא לילד הזה פיללנו. הימין שילם מחיר יקר 3 חודשים אחרונים ואמרנו כדאי לסבול, המטרה שווה. אם זה היה במסגרת פשרה שמרגיעה את המחאות הייתי שותק. המחאות יימשכו כי הבריונות השתלמה. אני מרגיש שניצלו אותנו.

איציק הירש הגיב: ‏בנימין נתניהו, אם הרפורמה תמוסמס, תהיה זו סוף דרכו של הליכוד! צחוק הגורל הוא שאחרי הנצחון הגדול ביותר של הימין בבחירות, הוכרע הוא על ידי אספסוף אנרכיסטי בהנהגת לשעברים מתוסכלים! בפעם הבאה, בוחרי הימין ישארו בבית, שלא לדבר על הסכנה שהמפלגה תתפלג! עצוב, עצוב מאוד היום הזה!

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture