אלכסנדר לוקשנקו, הרודן מבלארוס אמר היום (חמישי) כי יבגני פריגוז'ין, מפקד כח וגנר שהוביל את המרד ברוסיה, עזב את בלארוס ושב לסנט פטרבורג.
כזכור, לאחר המרד שהוביל פריגוז'ין, לוקשנקו נתן את חסותו למפקד כח וגנר, אחרי שפוטין החליט כי בן בריתו לשעבר יוגלה לבלארוס והחקירה הפלילית נגדו תסגר.
על פי הודעתו של נשיא בלארוס, פריגוז'ין החליט לחזור בחזרה לשטח רוסיה, זאת שבועיים אחרי שעזב אותה. בתוך כך, על פי דיווחים ברוסיה, בימים האחרונים פשטו כוחות על דירתו של פריגוז'ין ואיתרו שם הון רב, לצד פריטים נוספים חשובים.
במקביל, על פי כמה דיווחים רוסיים, פריגוז'ין הגיע בימים האחרונים לסנט פטרבורג וביקר במטה הסוכנות החשאית, שם הוחזרו לידיו נשקים רבים, בהם אקדחו האישי שקיבל בעבר משר ההגנה הרוסי שויגו, בימים אחרים בהם השניים שיתפו פעולה.