0%
בדיון בממשלה

נתניהו על מגיפת השתייה המתוקה: "אני נדהם מהנתונים"

ראש הממשלה נתניהו הגיב לנתונים ואמר: "אני נדהם. אלו נתונים חמורים מאוד" • גורם שהיה בשיחה: הממשלה ביטלה את המס בלי להתייחס לנתונים

שוקי כץ
3 תגובות
ראש הממשלה בנימין נתניהו. צילום: אלכס קולומויסקי/פול

מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר היום (חמישי) לראש הממשלה בנימין נתניהו שאסור לבטל את רפורמת המדבקות בוועדת השרים. בחדשות הערב בכאן 11 פורסם היום כי בר סימן טוב אמר לנתניהו "אני חושב שאסור לשתות בכלל שתייה מתוקה, מדינת ישראל מקום ראשון בעולם בקטיעת גפיים בגלל הסוכר".

מנכ"ל משרד הבריאות הוסיף: "מה שפעם היה סכרת סוג 2 נמדדת בגילאי 60-50. היום ילדים בגילאי העשרה מסתבכים עם מחלות חמורות של סכרת וזו קטסטרופה. חוץ מהסוכר יש בדיאט את האספרטיים לנזקים דומים מבחינת השפעה רעה על הגוף. ילדים צריכים לשתות מים או סודה".

ראש הממשלה נתניהו הגיב לנתונים ואמר: "אני נדהם. אלו נתונים חמורים מאוד". ראש הממשלה אף הוסיף כי "זו פעם ראשונה שאני נתקל בזה בצורה כזאת אני רוצה שתביאו לפה תוכנית בנגע הזה, ומעוניין שהממשלה תאשר בהקדם הצעת מחליטים להתמודדות עם סוכרת והשמנה". גורם שהיה מעורב בשיחה מסר לכאן חדשות כי "הממשלה ביטלה את המס על הסוכר מבלי להתייחס לנתונים".

הכתבה עניינה אותך?

93%
7%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.