0%
בשמאל לחוצים

מנדלבליט: הסבירות נועדה לפטר את היועמ"שית

היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, ד"ר אביחי מנדלבליט, התייחס לביטול עילת הסבירות שהועברה וטען כי היא נועדה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה • פוליטי

שוקי כץ
5 תגובות
מנדלבליט: הסבירות נועדה לפטר את היועמ"שית
אביחי מנדלבליט. צילום: Tomer Neuberg/Flash90

היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, ד"ר אביחי מנדלבליט, התראיין הערב (חמישי) למהדורה בחדשות 13 והתייחס לביטול עילת הסבירות שהועברה בכדי לפטר את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה: "זו הסיבה שאני פה. אני חושב שזה מחובר באופן ישיר ומוכיח כמה מסוכן ועד כמה – בניגוד למה שכמה אנשים אומרים – זה עניין גדול מאוד. לא חלפו 24 שעות וכבר ראינו את המימוש של החוק לביטול עילת הסבירות".

על האפשרות לפטר את היועמ"שית אמר: "זה קשור, וברגע שמבטלים את עילת הסבירות אחת הדוגמאות הבולטות זה למעשה היכולת לקבל כל החלטה בנוגע למינויים", הוסיף.

בנוגע לחוק לפיצול תפקיד היועץ המשפטי לממשלה, שהועלה על ידי סיעת הליכוד והוסר משולחן הכנסת, אמר מנדלבליט: "ברור לאן הפיצול הזה הולך. זה ברור שהכוונה היא, כמו שאמר יריב לוין עוד בתחילת ינואר, להביא לכך שהתובע הכללי ימונה על ידי הממשלה. בעקבות החוק הוא לא יהיה עצמאי וזה יהיה מינוי פוליטי".

"אני שומע את הקולות שכרגע אומרים "משכנו את החוק". אבל ברור שלא תהיה הסכמה. אני זוכר מה שנאמר בינואר – הכוונה היא למנות תובע כללי פוליטי, שיעסוק בכל התיקים כולל התיק של נתניהו. השאלה היא האם בג"צ יוכל לפסול את המינוי כשהחוק יהיה בתוקף ולא ניתן יהיה לפסול בגין סבירות. אבל לשם זה נועד החוק. אפשר לטמון את הראש בחול ואפשר להיתמם – אבל לשם זה הולך. זה רק מראה עד כמה החוק הזה (ביטול עילת הסבירות) הוא מסוכן בצורה הקיצונית שבו הוא עבד. אני מקווה שמערכת המשפט תעמוד ותשמור על הדמוקרטיה".

בנוגע לפיטורם של שומרי סף, הזהיר היועמ"ש לשעבר: "הגוף הזה של שומרי הסף ושלטון החוק הוא שלד מאוד דק. זה בסך הכל שופטי בית משפט עליון ויועצת משפטית לממשלה. אולי גם מפכ"ל וראש אגף חקירות וזהו, אין יותר. כשמחליפים את האנשים האלו במינויים פוליטיים – אין יותר שלטון חוק. צריך להבין שזו הסכנה הגדולה ביותר בחוק לביטול עילת הסבירות הזה".

על הוצאת ראש הממשלה נתניהו לנבצרות, נשמע מנדלבליט מהוסס יותר: "לא יודע, זה סיפור אחר. נתניהו צריך קודם כל לציית להסכם ניגוד העניינים. נקודת המוצא שאני מקווה שעוד קיימת היא שיש שלטון חוק. אני מקווה שבית המשפט העליון יחייב אותו לעמוד בהסכם שעליו הוא חתם".

הכתבה עניינה אותך?

4%
96%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture