הדיון בוועדת חוץ וביטחון סביב המתיחות הביטחונית הסתיים לאחר כשלוש שעות. גורמים שנכחו בדיון הגדירו אותו ״סוער״.
שר הביטחון יואב גלנט אמר בדיון כי ״ישנה פגיעה מתוחמת בכשירות צה״ל בטווח הקצר, אבל יש אפשרות בטווח הארוך לפגיעה וכי צה״ל כשיר לכל משימה״
בכירי צה״ל הזהירו את חברי הוועדה: ״האויבים רואים במצב הנוכחי בישראל הזדמנות ושעת כושר לתקוף את ישראל״. ראש אגף המבצעים בצה״ל, האלוף עודד בסיוק, לחברי ועדת החוץ והביטחון כי ״במאמצים להקטין את תופעת הפסקת ההתנדבות ושירות המילואים, הצבא מתנהל כמו במבצע צבאי – הערכות מצב קבועות״.
שר הביטחון גלנט אמר עוד בועדת החוץ והביטחון כי "אנחנו נמצאים במצב בו בכל הזירות קיים פוטנציאל נפיצות גבוה. הפגיעה בצה״ל (בעניין הכשירות) מתוחמת".
בדיון התגלעה מחלוקת לגבי הגדרת היעדרות אנשי המילואים משירות. ח״כ גדי אייזנקוט אמר: ״זו לא סרבנות, אלא הפסקת התנדבות״. שר הביטחון ובכירי צה״ל הטיחו בחברי הכנסת והשרים שתקפו את אנשי המילואים: ״האמירות שמזלזלות באנשי המילואים עושות אפקט הפוך״.