0%
הגרעין האירני

משלחת אמריקנית בכירה נועדה עם נציגים ממשרד הביטחון

משרד הביטחון אירח השבוע משלחת אמריקנית בכירה בראשות תת-מזכיר ההגנה האמריקני למודיעין, רונאלד מולטרי • בארץ

יענקי גולדן
אין תגובות
משלחת אמריקנית בכירה נועדה עם נציגים ממשרד הביטחון

המשלחת האמריקנית נועדה עם מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אייל זמיר, עם ראש האגף הבטחוני-מדיני, תא״ל (מיל׳) דרור שלום שאירח את המשלחת, עם ראש אמ"ן, אלוף אהרון חליוה ועם מפקדים בכירים נוספים באגף המודיעין.

השיח עסק בסוגיות ביטחוניות ומודיעיניות ובאתגרים ייחודיים, המשותפים לישראל וארה"ב, שבראשם המאמץ האיראני לערער את היציבות באזור. המשלחת האמריקנית סיירה בגבול הצפון וקיבלה סקירה על האתגרים הייחודיים שמציב איום חיזבאללה לאורך גבול ישראל-לבנון.

במסגרת הביקור, מנכ"ל משרד הביטחון וראש האגף הביטחוני מדיני סיכמו עם תת-מזכיר ההגנה האמריקני למודיעין להרחיב ולהעמיק את שיתוף הפעולה המודיעיני הייחודי בין המדינות לנוכח האתגרים וההזדמנויות ל ישראל וארה״ב בעת הנוכחית באזור וברחבי העולם כולו.

בתוך כך, המשלחת שכללה גם את ראש ה-dia, סקוט ברייר, קיימה ביקור באגף המודיעין, שכלל פאנל מודיעיני-אסטרטגי משותף, הצגה של היכולות הייחודיות של האגף וסקירה של שיתופי הפעולה בין אגף המודיעין לבין קהיליית המודיעין האמריקנית. החיבור המשמעותי בין אגף המודיעין לבין גופי המודיעין האמריקאים מהווה דוגמא נוספת לקשרים החזקים והמיוחדים בין המדינות.

המשלחת האמריקאית, בראשות תת מזכיר ההגנה למודיעין, ביקרה והניחה זר בהיכל הזיכרון הממלכתי בהר הרצל וביד ושם.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture