0%
אחרי הביקורת

לוין ונתניהו ייפגשו לדון בריכוך הרפורמה

ראש הממשלה בנימין נתניהו יערוך היום בלשכתו התייעצות על המתווה להקפאת המהפכה המשפטית • בדיון צפויים להשתתף שר המשפטים יריב לוין, השר לנושאים אסטרטגיים רון דרמר ומקורבו של ראש הממשלה עורך הדין מיכאל ראבלו

מנחם קולדצקי
אין תגובות
ישיבת הממשלה
ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר לוין בישיבת ממשלה. צילום: אמיל סלמן/POOL

ראש הממשלה בנימין נתניהו יערוך היום (שלישי) בלשכתו התייעצות על המתווה להקפאת המהפכה המשפטית. בדיון צפויים להשתתף שר המשפטים יריב לוין, השר לנושאים אסטרטגיים רון דרמר ומקורבו של ראש הממשלה עורך הדין מיכאל ראבלו, כך מדווחת טל שליו בוואלה.

לוין, שהביע התנגדות חריפה למתווה בשיחה עם המחדש, אמר הבוקר בריאיון ברדיו "קול ברמה" כי "אי אפשר להסכים להצעת הפשרה החדשה". לפי רמת הביקורת נדמה שנתניהו ימטרך להתגמש מעט ולהביא פשרה שמוסכמת גם על לוין.

לפי פרטי המתווה שזכה להתנגדות בליכוד, הממשלה אמורה להכריז על הקפאה של שנה וחצי בחקיקת הרפורמה, להתחייב על ריכוך החוק לביטול עילת הסבירות, ולהסתפק בשינויים מינוריים בלבד בוועדה לבחירת שופטים, ללא שינוי בהרכב הוועדה, אך עם שינוי הרוב הנדרש לבחירת שופטים, כך שלקואליציה יהיה וטו על כל המינויים של שופטים בכל הערכאות.

בבית הנשיא ובליכוד אמרו אתמול שלא הושגה כל הסכמה, אלא שגורמים המעורים במגעים סבורים המשא ומתן בשלב "מתקדם מאוד".

יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, קיבל מהנשיא את פרטי המתווה החדש בתחילת השבוע, וצפוי להתייחס הערב לראשונה בכנס פעילים.

הכתבה עניינה אותך?

86%
14%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.