0%
"דרשו לשמור על שתיקה"

אחרי ההפגנות: איראן מעלימה מיעוטים, עיתונאים ואנשי דת

קבוצה של משפחות ההרוגים כתבה לא מכבר בהודעה, כי אנשי רשויות האכיפה יצרו עמן קשר ודרשו מהן לשמור על שתיקה • בהודעה הם התחייבו כי ימשיכו "להתנגד עד הסוף".

יצחק כהן
אין תגובות
נשיא איראן. צילום: Amir Levy/FLASH90

בשבועות האחרונים נעצרו באיראן פעילי זכויות נשים, בני מיעוטים אתניים, אנשי דת בכירים, עיתונאים ובני משפחה של מפגינים שנהרגו בהפגנות.

קבוצה של משפחות ההרוגים כתבה לא מכבר בהודעה, כי אנשי רשויות האכיפה יצרו עמן קשר ודרשו מהן לשמור על שתיקה.

בהודעה הם התחייבו כי ימשיכו "להתנגד עד הסוף". ארגון זכויות האדם אמנסטי אינטרנשיונל חיזק את הודעת המשפחות בדו"ח שפרסם בשבוע שעבר, ובו תועדו 22 מקרים של הטרדה והפעלת לחצים מצד המשטר על קרובי משפחות של מפגינים שנהרגו. בין היתר תועדו בדו"ח תקריות שבהן גרמו נזק למצבות של המפגינים.

ב–14 בספטמבר נעצרה מהסא אמיני, בת 22, בכניסה לתחנת רכבת תחתית בטהראן, משום שהיתה לבושה "לא בצניעות". יומיים לאחר מכן היא מתה במעצר. ההפגנות שהחלו בעקבות מותה לפני שנה פרצו כמעט בכל רחבי איראן והסעירו את המדינה במשך חודשים. מתוכן צמחה תנועה גדולה לשינוי דמוקרטי מקיף באיראן.

הכתבה עניינה אותך?

95%
5%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.