בכירים אמריקנים טוענים כי הוצעו לישראל מספר דרכי פעולה אשר נועדו להפחית את מספר האזרחים הבלתי-מעורבים שנפגעים בתקיפות צה"ל ברצועת עזה, בהן שימוש בפצצות קטנות יותר – כך מפרסם היום (ראשון) הניו יורק טיימס
שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן התייחס לצורך למנוע פגיעה בחפים מפשע בעזה בביקורו בישראל וכן בפגישתו עם מנהיגים ערבים בירדן, אז הדגיש כי הבהיר לראש הממשלה נתניהו שישנם "צעדים קונקרטיים" שישראל יכולה לבצע לשם כך, בלי לפגוע במאמציה למוטט את שלטון חמאס. עם זאת, בלינקן לא ציין אז מהם אותם צעדים.
על פי הדיווח בניו יורק טיימס, בכירים אמריקנים ייעצו לישראלים לצמצם את הפגיעות האגביות באזרחים בכך שיבצעו תקיפות ממוקדות יותר בבכירי חמאס. לטענתם, על ישראל לאסוף מודיעין רב יותר לפני התקיפה, להטיל פצצות קטנות יותר כדי למוטט את רשת המנהרות וכן להשתמש בכוחות הקרקעיים שבתוך הרצועה כדי להרחיק אוכלוסייה אזרחית מאזורי התקיפה.