0%
"חמאס חדל מלתפקד"

גלנט: "הכוחות יצאו עבור היערכות לביצוע המשימה ברפיח״

שר הביטחון יואב גלנט קיים היום הערכת מצב בפיקוד הדרום וביקר בחמ״ל שהוקם לתיאום המבצעי עם הארגונים הבינלאומיים, יחד עם שגריר ארה״ב בישראל • גלנט התייחס ליציאת הכוחות מחאן יונס והבהיר כי הם לצורך היערכות לפעולה ברפיח • התחייב: "חמאס הפסיק לתפקד כארגון צבאי ברחבי רצועת עזה״

יענקי גולדן
אין תגובות
גלנט: "הכוחות יצאו עבור היערכות לביצוע המשימה ברפיח״
שר הביטחון גלנט עם אלוף פיקוד הדרום ושגריר ארה"ב בישראל. צילום: אריאל חרמוני/משרד הביטחון

שר הביטחון יואב גלנט קיים היום הערכת מצב בפיקוד הדרום יחד עם מנכ״ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אייל זמיר, מפקד הפיקוד האלוף ירון פינקלמן וקציני המטה.

בהערכת המצב הוצגה לשר עיקרי הפעילות המבצעית בח׳אן יונס ובמרחב שיפ׳א, וכן ההיערכות המבצעית לפירוק חטיבת רפיח שישלים את מיטוטו הצבאי של החמאס.

קודם לכן, שר הביטחון הגיע לסיור בחמ״ל שהוקם לתיאום המבצעי עם הארגונים הבינלאומיים, יחד עם שגריר ארה״ב בישראל ג׳ק לו. השניים קיבלו סקירה מנציגי המתפ״ש וצפו בפעולות המתבצעות

"ההישגים של אוגדה 98 ויחידותיה מרשימים ביותר – פגיעה במחבלים, השמדת מטרות אויב, מחסנים, אמצעי לחימה, תת קרקע, מפקדות, חדרי קשר – כל הדברים האלה בוצעו בצורה מאוד מרשימה וכך החמאס הפסיק לתפקד כארגון צבאי ברחבי רצועת עזה״, אמר שר הביטחון בסיום הערכת המצב.

לדברי גלנט: ״הכוחות יוצאים החוצה ונערכים למשימות ההמשך שלהם, ראינו דוגמאות למשימות כאלה בפעולה בשיפא, וגם למשימת ההמשך שלהם במרחב רפיח. אנחנו נגיע למצב שהחמאס לא שולט ברצועת עזה ושהוא לא מתפקד כמסגרת צבאית שמהווה סיכון על אזרחי מדינת ישראל".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.