0%
בלי לשלם מאומה

אחרי דחיית המתווה: חמאס חוגג את השגת מטרותיו

קיימת מחלוקת מדוע חמאס ימהר לקבל החלטות במצב כזה, בעוד השיח על הפוגה בעיד אלפיטר, אינה נכונה. התברר כי זו שמועה ותו לא, אין שיח כזה • בתוך כך, הוסיפו המקורות ש"הנהגת חמאס בסופו של דבר מיושרת באופן עקרוני ואין ביניהם חילוקי דעות"

יצחק כהן
תגובה אחת
רכב של הצלב האדום, בו הועברו החטופים לישראל. צילום: מוחמד עטייה/פלאש 90

דווח היום (שני) בחדשות הערב כאן 11, כי אין עדיין התקדמות במגעים, גם כאשר המצרים הדליפו שיש. עם זאת, חמאס מצוי בתחושה שהוא השיג את מטרותיו, בהם הנסיגה הדרמטתית של צה"ל מרצועת עזה והתגברות הסיוע ההומניטרי.

את כל זה חמאס קיבל מבלי שהוא נתן שום דבר בתמורה, או זז מעמדותיו, אך מהצד השני ישראל התגמשה בפרטי המשא ומתן. לפי אותם מקורות, "יש על ישראל לחץ אמריקני, אבל חמאס מנצל את הלחץ הזה לטובתו", לדבריהם יש שני דברים שמכניסים את ישראל למצוקה: השיח על היום שאחרי, שלא קורה והגברת הסיוע ההומניטרי, שכן קורה. 

לכן, קיימת מחלוקת מדוע חמאס ימהר לקבל החלטות במצב כזה, בעוד השיח על הפוגה בעיד אלפיטר, אינה נכונה. התברר כי זו שמועה ותו לא, אין שיח כזה. בתוך כך, הוסיפו המקורות ש"הנהגת חמאס בסופו של דבר מיושרת באופן עקרוני ואין ביניהם חילוקי דעות".

הכתבה עניינה אותך?

47%
53%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture