0%
הלווייתו התקיימה אמש

הלך לעולמו: הילד ששרד את השואה ב"בית הזכוכית"

הלך לעולמו פרופ' בנימין אנגלמן, אביו של מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור מתניהו אנגלמן • הוא נולד בבודפשט שבהונגריה ושרד את השואה כילד בן 13 ב"בית הזכוכית"

יצחק כהן
אין תגובות
הלך לעולמו: הילד ששרד את השואה ב"בית הזכוכית"
תמונה לשימוש חופשי. צולמה בהרצאתו של פרופ׳ אנגלמן ז״ל בפני עובדי משרד מבקר המדינה ביום השואה 2022. צילום: משרד מבקר המדינה

ברוך דיין האמת: הלך לעולמו פרופ' בנימין אנגלמן, אביו של מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור מתניהו אנגלמן.

פרופ' בנימין (רוברט) אנגלמן ז"ל, בן 93 בפטירתו, נולד בבודפשט שבהונגריה ושרד את השואה כילד בן 13 ב"בית הזכוכית".

כיהן כפרופ' לפיסיקה בתחום של פיסיקה תיאורטית – מצב מוצק. השלים באימפריאל קולג' בלונדון את שלושת תאריו לאחר השואה.

אנגלמן, עלה לארץ בשלהי שנות החמישים – כיהן כחבר סגל בטכניון, לימד ב- MIT, הוביל את תוכנית הלימודים לתואר שני באוניברסיטת תל אביב ושימש כחוקר במרכז למחקר גרעיני בנחל שורק במשך עשרות שנים.

הוא זכה לפרסם קרוב לשלוש מאות מאמרים מדעיים. את מאמריו המדעיים האחרונים פירסם בחודשים האחרונים, ככותב יחיד בכתבי עת מדעיים מובילים בעולם. לצד זאת, תרם במחקריו לביטחון ישראל.

הלווייתו של אנגלמן, התקיימה אמש, מוצאי חג ראשון.

הכתבה עניינה אותך?

93%
7%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture