0%
משרד החקלאות מזהיר

"מביעים חשש מאי הוודאות עבור ביטחון המזון של מדינת ישראל"

משרד החקלאות בוועדת הבריאות בכנסת בדיון על העמקת אימוץ החקיקה האירופאית בתחום המזון: "מביעים חשש מאי הודאות עבור ביטחון המזון של מדינת ישראל, רוצים לגשר על הפערים" • מנכ"ל משרד החקלאות, אורן לביא: "מצאנו בהצעת החוק אי ודאות גדולה לחקלאות הישראלית. הוועדה תצטרך לבחון האם אימוץ של חקיקה אירופאית מצמצם או מרחיב את מניפת האפשרויות שלנו"

שוקי כץ
אין תגובות
פירות וירקות
צילום: משרד החקלאות

ועדת הבריאות בראשות ח"כ יונתן משריקי התכנסה אתמול (ה') לדון בהצעת חוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), בתיקון שמטרתו להעמיק את אימוץ החקיקה של האיחוד האירופאי בתחום המזון כחלק מרפורמת המזון שמובילה הממשלה. הדיון התקיים בהשתתפות נציגי משרד החקלאות, משרד הבריאות, משרד האוצר וארגונים נוספים. במסגרת החוק מוצעת הרחבה של למעלה מ-20 חקיקות אירופאיות בתחום המזון, לרבות בתחומי בטיחות מזון, סימון מזון והרכב מזון, במטרה לייעל את תהליכי היבוא ולהסיר חסמים ביבוא מזון.

סגן שר החקלאות, ח"כ משה אבוטבול ומנכ"ל משרד החקלאות, אורן לביא, השתתפו בישיבת הוועדה והביעו חשש מאי הודאות שעולה מאימוץ החקיקה עבור ביטחון המזון של מדינת ישראל ועל ההשלכות שעשויות להשפיע משמעותית על ענף החקלאות בישראל. "אין ברצוננו למנוע ממשרד הבריאות להשלים את הצעת החוק, אנחנו רוצים לגשר על הפערים הקיימים ועל אי הודאות", אמר מנכ"ל המשרד. "ועדת יוקר המחייה קידמה את רפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל", אני לא זוכר שנקבע שרק מה שטוב לאירופה טוב לישראל. הוועדה תצטרך לבחון האם אימוץ של חקיקה אירופאית מצמצם או מרחיב את מניפת האפשרויות שלנו", הוסיף.

למרות הפערים הקיימים, מנכ"ל משרד החקלאות הדגיש כי בין משרדי החקלאות והבריאות מתקיימים דיונים שוטפים במטרה לבחון את היקפי הפגיעה הציבורית והחקלאית שעשויה להיווצר. מנכ"ל המשרד בירך על שיתוף הפעולה: "מברך על הגישה החיובית לאורך הדרך, בחודש האחרון קיימנו מפגשים בין שני המשרדים ואנחנו פועלים להגיע להבנות ב-6 סוגיות מפתח עקרוניות לענף החקלאות".

הכתבה עניינה אותך?

90%
10%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture