0%
לאור התפתחות המחלה

מחקר חדש לטיפול בקדחת הנילוס המערבי מתחיל באיכילוב

כחלק מפעולות הצוות הוחלט על התחלה של מחקר קליני בתרופה שנקראת אינטרפרון • תרופה זו מחזקת את התגובה האימונית של הגוף נגד הנגיף וקיים ניסיון איתה ממגפת הקורונה.

יענקי גולדן
אין תגובות
מחקר חדש לטיפול בקדחת הנילוס המערבי מתחיל באיכילוב
מלכודת יתושים צילום: איתי לחמי, רשות הטבע והגנים

מתחילת חודש יוני קיים גל תחלואה חריג בקדחת הנילוס המערבי. מחלה זו גורמת לתחלואה קשה ואף לתמותה בחלק מהמקרים, בעיקר בחולים מבוגרים או בחולים עם דיכוי חיסוני.

לאור מצב התחלואה החריג הוקם באיכילוב צוות משימה מיוחד להתמודדות עם קדחת הנילוס המערבי, כאשר עד היום לא ידוע על טיפול למחלה זו. כחלק מפעולות הצוות הוחלט על התחלה של מחקר קליני בתרופה שנקראת אינטרפרון. תרופה זו מחזקת את התגובה האימונית של הגוף נגד הנגיף וקיים ניסיון איתה ממגפת הקורונה.

"על מנת להבין אם קיים יתרון לשימוש בתרופה זו בקדחת הנילוס המערבי, הוחלט כי התרופה תינתן תחילה במסגרת מחקר קליני, על פי נוהלי מחקר קליני מקובלים. בכוונתנו לשתף פעולה עם מרכזים רפואיים נוספים בכדי להגדיל את מספר החולים המשתתפים במחקר דבר שיאפשר הסקת מסקנות ברורות בצורה מהירה", נמסר מאיכילוב.

הכתבה עניינה אותך?

82%
18%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture