0%
היום ה-344 • עדכונים שוטפים

הסלמה: עשרות רקטות נורו השבת לעבר צפת וחצור

משעות הבוקר - 55 שיגורים מלבנון. צה״ל תקף את המשגרים • צה״ל השמיד מפקדת טרור שהתמקמה בבית הספר ״שהדאא׳ אל-זייתון״ בשכונת זייתון בעזה, הערבים מדווחים על 5 מחבלים מחוסלים ופצועים

כתבי המחדש
אין תגובות
היירוטים מעל צפת. צילומסך

● יותר מ-50 רקטות שוגרו הבוקר מלבנון לעבר צפת ופאתי טבריה, צה"ל תקף בתגובה את המשגרים. זוהו נפילות בגליל העליון, כולל ליד יישובים שאינם מפונים. שריפות פרצו בשטחים פתוחים סמוך לצפת.

● מקור צבאי בלבנון לעיתון א-דיאר הלבנוני: "חיזבאללה עבר ממלחמת התמיכה בעזה שפתח ב-8 באוקטובר למלחמת קיום נגד ישראל. הוא מודע היטב לכך שישראל עברה לשלב חדש במלחמה בצפון וכי המטרה הקבועה שלה בכל מלחמה נגד חיזבאללה היא חיסולו".

● צה״ל השמיד מפקדת טרור שהתמקמה בבית הספר ״שהדאא׳ אל-זייתון״ בשכונת זייתון בעזה, הערבים מדווחים על 5 מחבלים מחוסלים ופצועים.

● שיפור במצב הפצועים בהתרסקות המסוק ברפיח: שני פצועים יזדקקו לניתוחים נוספים ומוגדרים במצב בינוני-קשה, ארבעה במצב בינוני כאשר שניים מהם מאושפזים במחלקות כירורגיות ופצוע נוסף הועבר להמשך טיפול קרוב לבית

● במטחים הלילה והבוקר, שהגיעו עד לאיזור הכנרת, לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.

● גורמי מודיעין סבורים שלוחמים חות'ים הגיעו לסוריה ומהווים איום לפלישה לישראל, יחד עם מליציות נוספות.

● תשבחות בעולם על פעולות הקומנדו בתוככי סוריה, שהשמידה מתקן לדיוק טילים תת קרקעי, בצלע ההר, בשליטת איראן: "זו פעולה שישראל תצטרך לבצע מול מתקני הגרעין במלחמה עם איראן".

● צבא ארה"ב השמיד טילים בליסטיים וכטב"מים מוכנים לשיגור בתימן.

● ראש המודיעין הטורקי נפגש עם בכירי חמאס. באופן רשמי הם שוחחו על המשא ומתן, באופן פחות רישמי, ככל הנראה, טורקיה נותנת לחמאס מעטפת מדינית ומודיעינית.

23:23- נתניהו הורה לצה"ל להיערך למערכה רחבה בלבנון: "המצב לא יכול להמשיך"

22:37- שר ההגנה התימני של החות'ים: מזהירים את אויבינו שהימים הקרובים נושאים בחובם הפתעות שהם לא מצפים להן.

21:45- מטען חבלה אותר היום על ידי כוח צה"ל סמוך לכביש 443, באזור בית חורון. הוא פוצץ על ידי חבלני מג"ב איו"ש

20:31- בכיר בסביבת נתניהו ל'ערוץ 13': לא נקבע מועד למהלך הצבאי בצפון, אבל מדובר בפרק זמן של שבועות עד חודשים בודדים.

21:00- מקור אמריקאי לרשת תקשורת לבנונית: ישראל קיבלה את ההחלטה לפתוח במלחמה רחבה מול חיזבאללה, הבית הלבן מודאג.

20:49- גל תקיפות של חיל האוויר בשעה האחרונה בדרום לבנון. דיווח על תקיפה חריגה גם בעומק לבנון במרחק של יותר מ-150 ק"מ מהגבול

20:31- דיווח בלבנון: אופנוע הותקף בידי כטב"ם ישראלי בכפר צרפנד, בין צור לצידון

20:00- הקבינט שהיה אמור להתכנס מחר ולדון בנושא במערכה בצפון נדחה ליום שני

הכתבה עניינה אותך?

89%
11%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.