0%
התמיכה בחוק המעונות

השתלחות מזעזעת של חברי ליכוד נגד הציבור החרדי

ראש הממשלה בנימין נתניהו ספג ביקורת חריפה מקרב חברי מפלגתו לאחר שביקש לתמוך בחוק של ח"כ ישראל אייכלר שיאפשר את המשך מימון המעונות לאברכים • התגובות כללו מלים קשות נגד הציבור החרדי

שוקי כץ
7 תגובות
השתלחות מזעזעת של חברי ליכוד נגד הציבור החרדי
ראש הממשלה בנימין נתניהו במליאת הכנסת. צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

חברים בליכוד השתלחו בציבור החרדי בתגובה לתמיכת ראש הממשלה בנימין נתניהו וללחץ שהפעיל על ח"כים מהליכוד כדי שיתמכו בחוק סבסוד המעונות לאברכים, כך פורסם הבוקר (א') בכאן חדשות.

נתניהו שוחח בימים האחרונים עם חברי כנסת ממפלגתו וביקש לשכנע אותם לתמוך בחוק שיזם ח"כ ישראל אייכלר מיהדות התורה ומטרתו לעקוף את חוות דעתה של היועמ"שית לממשלה גלי בהרב מיארה לפיה אין לאפשר סבסוד של מעונות עבור בני ישיבות שמחוייבים בגיוס ואינם מתגייסים.

החוק אמור לעלות היום בוועדת השרים לענייני חקיקה, וההערכות הן כי יאושר בוועדה.

על פי הפרסום בקבוצת "הליברלים בליכוד" הביעו זעם על הכוונה לאשר את החוק וכתבו מסרים קשים נגד הציבור החרדי.

"יש חלק גדול בתוך עם ישראל שלא מתעניין בנעשה במדינת ישראל, וממשיך הן להשתמט מהחובה ההלכתית, המוסרית, האנושית והאזרחית להצטרף למאבק על הקיום שלנו, והן עסוק בהמשך השוד של הקופה הציבורית. להם ממש לא אכפת. שכולנו נמות כאן, העיקר המעונות שלהם", כתבו בקבוצה.

"הדבר היחיד שאכפת לכנופייה האנטישמית הזו, שהיא העסקונה החרדית, היא להמשיך את החיים שלהם כפי שהם כיום. אנחנו מצטערים להגיד את הדברים בצורה בוטה, אבל נשבר לנו ולכולנו מההתנהגות ההזויה והבזויה של ההנהגה החרדית. היא בלתי מתקבלת על הדעת ואנחנו לא ניתן לזה יד", הוסיפו.

הכתבה עניינה אותך?

22%
78%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture