0%
הסערה בקוריאה הדרומית

דרישות להדיח את הנשיא לאחר ההכרזה על משטר צבאי

הצעות הדחה הוגשו לפרלמנט בעקבות הכרזת החירום על משטר צבאי והשפעתה על הדמוקרטיה במדינה • הצבעה על תחילת הליך ההדחה צפויה להתקיים בתוך יומיים

יצחק כהן
אין תגובות
דרישות להדיח את הנשיא לאחר ההכרזה על משטר צבאי
נשיא דרום קוריאה יון צילום מסך

סערה בקוריאה הדרומית לאחר שהנשיא יון סוק יול הכריז על משטר צבאי, אך ההכרזה בוטלה בהמשך על ידי הפרלמנט.

בעקבות האירועים, שש מפלגות אופוזיציה הגישו הצעת חוק לפרלמנט שמטרתה להתחיל בהליך הדחה של הנשיא, שלדבריהם גרם לזעזוע לא רק במדינה אלא גם בעולם כולו.

על פי החוק הקוריאני, כדי להתחיל בהליך הדחה של הנשיא יש צורך בתמיכה של 200 מתוך 300 חברי הפרלמנט. משמעות הדבר היא ש-18 חברי פרלמנט לפחות מהמפלגה השלטת, מפלגת יון, יצטרכו לתמוך בהצעה כדי להפעיל את ההליך. לפי הערכות, הצבעה על תחילת הליך ההדחה צפויה להתקיים בתוך יומיים.

במקביל, דווח כי כל חברי ממשלת קוריאה הדרומית הביעו נכונות להתפטר בעקבות הצעד הדרמטי של הנשיא. ראש הממשלה האן דוק סו צפוי לקיים סדרת התייעצויות עם שריו במהלך היממה הקרובה כדי להחליט כיצד לפעול. בתוך מפלגת השלטון שוררת תחושת מבוכה נוכח ההכרזה של הנשיא, שנראה כי ניסה לקטוע מסורת דמוקרטית בת עשרות שנים במדינה.

יון סוק יול טען כי הכריז על המשטר הצבאי כדי להיאבק ב"כוחות קומוניסטיים אפלים" אשר, לדבריו, חדרו למדינה מקוריאה הצפונית. עם זאת, חברי אופוזיציה טוענים כי מטרת ההכרזה הייתה לשמר את שלטונו של הנשיא לאחר ההפסד המשמעותי שספג בבחירות לפרלמנט.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture