0%
סלע המחלוקת

חמאס מסרב להעביר רשימת חטופים שיחזיר במסגרת עסקה

מקורות המעורבים במשא ומתן לעסקת חטופים טוענים כי המגעים בין הצדדים לא קרסו • חזרת הצוות הישראלי מקטר נועדה לצורך קבלת החלטות בישראל לגבי המשך המשא ומתן

דודי סגל
אין תגובות
חמאס מסרב להעביר רשימת חטופים שיחזיר במסגרת עסקה
רכב של הצלב האדום, בו הועברו החטופים לישראל. צילום: מוחמד עטייה/פלאש 90

מקורות המעורבים במשא ומתן לעסקת חטופים טוענים כי המגעים בין הצדדים לא קרסו, וחזרת הצוות הישראלי מקטר נועדה לצורך קבלת החלטות בישראל לגבי המשך המשא ומתן.

הצוות שב לארץ לאחר שהמגעים היו בקיפאון במשך מספר ימים, וגורם מרכזי לכך היה סירובו של חמאס להעביר רשימה של החטופים שעתידים להשתחרר בשלב הראשון של העסקה.

לפי המקורות, חמאס מתעלם מלחץ המתווכות, כאשר מוחמד סינוואר, ראש חמאס בעזה, מציג עמדות נוקשות יותר לעומת אחיו יחיא סינוואר. בישראל מדגישים כי אם תהיה התקדמות משמעותית במגעים, תישקל שליחת משלחת ישראלית נוספת.

המתווה הנדון כולל הפסקת אש למשך שבעה ימים, ולאחריהם שחרור כל הנשים החטופות. בשלב זה, חמאס יצטרך לספק רשימה של כל החטופים שנמצאים בידו, שמהם ייבחרו אלו שישוחררו.

הכתבה עניינה אותך?

88%
12%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture