ראש הממשלה, בנימין נתניהו, החליט להאריך את ביקורו בארצות הברית ולשוב לישראל רק בסוף השבוע. המשמעות היא שנתניהו לא ישהה בישראל בזמן הפעימה הבאה של שחרור החטופים ביום שבת. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "לאור הבקשות הרבות לפגישות של גורמים רשמיים בארצות הברית עם ראש הממשלה נתניהו, ביקורו של ראש הממשלה יוארך עד למוצאי שבת".
לאור הארכת ביקורו של נתניהו, הוא יצטרך לעבור ממעון האירוח הרשמי של הבית הלבן – ה"בלייר האוס" – למלון שבו ישהה בסוף השבוע.
היום, יש לו פגישה עם השליח המיוחד של הנשיא, סטיב ויטקוף וגורמים נוספים בממשל, ומחר יש לו פגישה בבית הלבן עם הנשיא טראמפ שכרגע מיועדת להתקיים בשעה 23:00 שעון ישראל. ביום רביעי מתוכנן לו ביקור בפנטגון ופגישה עם מזכיר ההגנה פיט הגסת', ובחמישי ושישי בלו"ז מתוכננות פגישות עם עשרות אנשי קונגרס .